O Knjižnici

Knjižnica Sloboština djeluje u istoimenom novozagrebačkom naselju od 1984. godine kao ogranak Knjižnice Novi Zagreb u sastavu Knjižnica grada Zagreba. Do studenog 2007. godine nalazi se na lokaciji u sjevernom dijelu naselja a zatim seli u novi, veći (167 m2 ) i suvremeno opremljen prostor u ulici Karela Zahradnika 8

Prostor Knjižnice potpuno je prilagođen osobama s otežanim kretanjem: prikladan pristup, dizalo i sanitarni čvor.

Knjižnica Sloboština se sastoji od Odjela za odrasle s čitaonicom novina i časopisa, Odjela za djecu i mlade s igraonicom, prostora za studijski rad i izložbeno-galerijskog prostora.

Korisnicima su na raspolaganju dva računala s pristupom internetu i jedno računalo za pretraživanje mrežnog kataloga KGZ-a.

U Knjižnici već godinama postoji košara za razmjenu knjiga gdje se mogu odložiti i/ili uzeti knjige a ujedno se donacijama iz košare popunjavaju fondovi Knjižnice Sloboština i Knjižnice Doma za starije osobe Sveta Ana Zagreb ili poklanja potrebitima.

Fond Knjižnice Sloboština iznosi ukupno 19240 svezaka knjižne građe u slobodnom pristupu, od čega se u dislociranom spremištu nalazi oko 16% fonda (na zahtjev člana građa se donosi iz spremišta u najkraćem mogućem roku).

Knjižnica je otvorena 66 sati tjedno.


Prostor: 167 m2
Fond: 19240 sv. knjiga
Nabavlja se 11 naslova periodike
Članovi: 3501
Posudba: 38 288 jedinica građe
   
  U prostore knjižnice omogućen je pristup osobama s posebnim potrebama u invalidskim kolicima 
  Polazna autobusna stanica Glavni kolodvor
219 - Sloboština
P Parkiranje je moguće u okolnim ulicama bez naplate