Odjel za djecu i mlade
Odjel za djecu i mlade Knjižnice Dubec nalazi se u istom prostoru kao i Odjel za odrasle. Iako Odjel nema vlastiti prostor nastojimo ga prilagoditi potrebama djece. Ovdje možete pronaći raznovrsne slikovnice i knjige koje prate djecu od najranije dobi, kroz vrtić i školu. Djeca i mladi mogu posuđivati knjige, koristiti računalo i pristup internetu, sudjelovati u svim aktivnostima i tražiti pomoć dječjih informatora kod pisanja radova, referata ili odabira literature za školske zadatke. Ukoliko trežena knjiga nije u knjižnici, moguće ju je rezervirati. Rezervacija se ne provodi za lektirne naslove.

ČITATELJSKI KLUB ZA MLADE 

Čitateljski klub za mlade sastaje se jednom mjesečno, na sastanku kluba razgovaramo o knjizi koju smo taj mjesec čitali. Saznajte što drugi misle o onome što ste čitali i podjelite s njima svoje doživljaje.
Ako želite sudjelovati javite nam se na: knjiznica.dubec@kgz.hr.
 

ENGLESKI U KNJIŽNICI

Knjižnica Dubec održava radionice engleskog jezika za članove dječjih odjela Knjižnica grada Zagreba. Ponedjeljkom u 17 h učimo prema školskom gradivu, a nakon toga čitamo slikovnice na engleskom jeziku.