Plesna haljina žutog maslačka

Kazališna predstava 11.01.2011. | utorak Knjižnica Gajnice Početak događanja: utorak, 11.1.2011. u 10,30 sati
 Zahvaljujući ogromnom entuzijazmu učenika osnovne škole, zajedničkim snagama i s velikim zadovoljstvom priredili smo ovu veselu predstavu namijenjenu vrtićkoj, ali i malo starijoj djeci.
Kao podloga za predstavu poslužila nam je poznata Plesna haljina žutog maslačka Sunčane Škrinjarić koja je, međutim, u opuštenoj i kreativnoj atmosferi doživjela brojne preinake (radnju smo, primjerice, s cvjetne livade preselili u planine), ali originalnu poruku je sačuvala. Da su zimski praznici potrajali duže, tko zna, možda bi se maslačak na kraju i oženio.
Na brojnim probama ludo smo se zabavljali i izvedbu začinili plesnom točkom u žestokom ritmu. Za koreografiju su odgovorne naše seniorke, osmašice Lucija Pećarina i Iva Cvetkov, koje su iz mlađih članova glumačkog ansambla izvukle maksimum osjećaja za ritam i ples.
Uz Luciju i Ivu, u predstavi nastupaju Marta Paladin, Lorena Šijanski, Jelena Dujella, Petra Pavičić, Josipa Novaković, Andrija Novaković, Marija Kordej, Lucija Paladin i Karlo Vedak.
Ova se knjižnično-kazališna avantura, naravno, ne bi dogodila da nije bilo djelatnica naše knjižnice: Dijane Štambak koja je dramatizirala tekst i Miljenke Molvarec koja je izradila lutke i kulise za predstavu.
Pozivamo svu djecu i one koji se tako osjećaju da nas dođu gledati!