Fantastika - djeca


Fantastika  
Putuj kroz čarobne svjetove i pridruži se ludim pustolovinama čitajući ove knjige!

Serijali:
Bionicle
Čarobna kućica
Čarobni mačić
Dečkima ulaz zabranjen
Dugina čarolija
Kronika Spiderwick
Superpomoćnici
Timmi tigar



Ostali naslovi:

Biža Bea
, Biža Bel / Ana Maria Machado
Djevojčica Isabel skriva tajnu: iz prošlosti joj se javila prabaka, a zatim i praunuka iz daleke budućnosti!? Obje se upliću u Isabelin život i raspravljaju s njom o današnjem svijetu.  

Crna kokoš ili Stanovnici podzemnog kraljevstva / Antonij Pogorelski
Desetogodišnji Aljoša, neobičan dječak, pomalo usamljen, prijateljuje s kokošima u dvorištu kada vikendima sam ostaje u internatu, a osobito mu je bila privržena Crnuška - kokoš crnog perja koja će postati njegov suputnik kroz imaginarni svijet. 

Čarobnjakov šešir / Tove Jansson
U fantastičnoj priči Čarobnjakov šešir, govori se o članovima obitelji Mumin i njihovim prijateljima, koji nakon što se probude iz dugoga zimskog sna, dožive niz neobičnih pustolovina koje izazove pojava čarobnog šešira.

Čarozapisi / Nataša Govedić
Autorica stvara i isprepliće čudesne događaje neočekivanih situacija i obrata.

Dinosauri prije mraka/ Mary Pope Osborne ; ilustrirao Sal Murdocca (Čarobna kućica)
Osmogodišnji Ivan i sedmogodišnja Ana u našićkoj šumi u Slavoniji pronalaze čarobnu kućicu na stablu. Kućica je puna knjiga. Jedna od njih je o dinosaurima. Ivan otvara knjigu i zaželi vidjeti dinosaura sa slike. U trenu se kućica zavrti, a djeca se nađu u društvu koje su poželjeli.
Pustolovine Ivana i Ane potraži i u sljedećim naslovima: Dinosauri, Vitez u svitanje, Vitezovi i dvorci, Mumije ujutro, Gusari, Gusari poslije podneva, Mumije i piramide, Noć ninja, Kišne šume, Svemir, Poslijepodne na Amazoni, Titanik, Sabljozubi sumrak, Ponoć na mjesecu, Dupini u zoru, Grad duhova u sumrak, Lavovi na ručku, Polarni medvjedi za počinak, Praznici podno Vulkana, Dan Zmajevog cara, Vikinški brodovi u zoru, Olimpijske igre u drevnoj Grčkoj.

Drvo svjetlosti / Chiaki Komatsu
U dalekoj Zemlji svjetionika svaki je svjetionik imao svoje drvo svjetlosti koje je pružalo snagu i okrijepu stanovnicima i putnicima namjernicima. No ta su stabla počela gubiti sjaj. Jensen kreće u potragu za rješenjem ove tajne. 

Doktor Dolittle na Mjesecu / Hugh Lofting
U ovoj se knjizi doktor Dolittle, sa svojim prijateljima - majmunom Či-Čijem i papigom Polinezijom te tajnikom Tom Stubbinsom, na krilima golemog noćnog leptira Jamaro Bumblelilyja, upućuje u istraživanje Mjeseca. Pustolovine koje će tamo doživjeti  nevjerovatne su, maštovite i zabavne, baš kao što je i sama knjiga.

Dolores i šumske sjene / Irena Begić
Praznici za Dolores počinju posve uobičajeno - odlaskom kod bake i djeda u Žutoselo. U tom zaselku, kojeg nema na zemljopisnim kartama sve se doima idiličnim. No, ubrzo shvatimo da svaki stanovnik ima čudnovate moći.  
 
 Družba Srebrne žličice / Liliana Bardijewska
Sve je započelo iznenada i odigralo se na sasvim neobičan i neočekivan način. Sjedeći za  doručkom, posljednjeg dana školskih praznika, dječak Kajtek ni slutio nije u kakvu će avanturu upasti. Na stolu je stajala čašica s jajetom, duboki tanjur mliječne juhe, mikroskopska zdjelica marmelade, Kajteku omiljena šalica, s indijanskom perjanicom, puna čaja i bakina omiljena soljenka, od koje je sve i započelo.
 
Esperel - grad malih čuda / Sanja Lovrenčić
Esperel, mali grad, grad malih čuda! Priča započinje u Dućanu na tri kata, čudnom dućanu u kojem je troje djece bilo zarobljeno. Je li gospodin  Tomas bio stari vještac pa ih je namjerno zarobio?

Fantomska kućica / Norton Juster
Dječak Milo dosađuje se sve dok na drugom kraju svoje sobe ne ugleda golemi paket naslovljen na njega. Uz paket je i koverta. Otvori je, onako više iz pristojnosti. Unutra je pisalo: PRAVA PRAVCATA NAPLATNA KUĆICA - a zatim u nastavku - ZA ONE KOJI JOŠ NIKAD NISU BILI U ONOSTRANSTVU.
 
 Halugica / Vladimir Nazor
Priča o Halugici, djevojci - sireni, koja u potrazi za istinom upoznaje sreću i ljubav, ali i veliku bol, otvara vrata mnogim pitanjima koja potiču na promišljanje, maštanje, snatrenje. Priča - pjesma, čarobni pjesnikov vez, ubraja se među najljepše priče napisane hrvatskim jezikom.

Jim Gumb i strojovođa Lukas / Michael Ende  
Roman - moderna bajka, sadrži niz uzbudljivih dogodovština koje su doživjeli strojovođa Lukas, crni dječak Jim Gumb i dobroćudna lokomotiva Emma putujući iz malene države Ludije i tragajući za novom, prikladnijom državom i mjestom stanovanja.
 
Kako izdresirati zmaja / Štucavac Strašni Sleđević III.
Štucavac Strašni Sleđević III.izniman je vikinški junak, poglavica ratnika i prirodoslovac amater. On je iproslavljen šaptač  zmajevima- osoba koja ima veliku moć nad tim zastrašujućim zvijerima. Ali nije oduvijek bilo tako.  

Mima/ Annie M. G. Schmidt
Mima je lijepa djevojka, pristojnog i finog ponašanja, no odmah doznajemo i njezinu tajnu: zna mačji jezik, penje se po krovovima i čezne sa sočnim sirovim haringama. Mima je zapravo mačka koja se zatekla u ljudskoj koži. 

 Odabrano dijete / Damir Lukačević 
Sedmogodišnja djevojčica Klara sa svojim roditeljima seli iz stana u kuću na brijeg iznad Zagreba. Dobiva i domaće životinje od kojih joj je najomiljenija koza Meeka. No, posebno uzbuđenje i privlačnost u Klarinu srcu izaziva šuma u neposrednoj blizini njezina posjeda. Tamo otkriva čudesno šuplje stablo...

Pegazari/ Ivana D. Horvatinčić
Kristina je s roditeljima morala iz Osijeka preseliti u Novu Gradišku. U novoj školi nema prijatelja, vrijeme provodi s knjigama. To i ne bi bilo tako strašno da nema Dade, školskog nasilnika koji se okomio baš na nju. Kristina uspijeva pobjeći u mitsku zemlju Eponiju. 
 
Petar Pan u grimizu / Geraldine McCaughrean
U strahu za Petrov život, Wendy i izgubljeni dječaci uz pomoć svoje vile vraćaju se u Nikadiju. Uskoro će ih u zasjedi dočekati avantura, a njihova će se najgora očekivanja ostvariti. Roman za sve zaljubljenike u pustolovine dječaka koji nikad ne odraste.
 
 Petar Pan u Kensingtonskom perivoju / J. M. Barrie
Priča  je to o Petru Panu i njegovim dogodovštinama u kensingtonskom perivoju. Čak i sada da netko od nas ode tamo možda bi ga  mogao sresti,  jer on nikada  ne stari. On nije ljudsko biće u tolikoj mjeri.
 
 Prodavač vremena / Sonja Zubović
Fantastično - pustolovan roman o događanjima u jednom neobičnom Sretnogradu. Sreću svih stanovnika,  a osobito djece, pomutit će izum gospodina Znaleca, prodavača vremena.
 
Prozor zelenog bljeska / Zvonko Todorovski
Ovo je uzbudljiv roman s mnoštvom maštovitih pustolovina koje se odvijaju u vječitoj  borbi između dobra i zla. Miješanje paralelnih svjetova, stvarnih mjesta (Jadran, Hvar) i fantastičnih (Trolist -  Utkani, Izraženi, Drevni) odvija se vještinom uvjerljivog i zanimljivog pripovijedanja te živim dijalozima.
  
Prsti puni mora : priča o moru, oblacima, nogometu i još nekim bitnim stvarima / <tekst i ilustracije> Igor Lepčin
Glavni junaci ovog romana fantastike- dvanaestogodišnjakinja Sara koja živi na moru i Jadran iz Zagreba, bili bi sasvim običan zaljubljeni par, da ne raspolažu nadnaravnim sposobnostima: u stanju su kontrolirati more i oblake. U korištenju tih moći, postoje granice koje se ne smiju prijeći. Sara ih, zbog ljubavi, ipak prelazi.

Terenski vodič / Tony DiTerlizzi i Holly Black (Kronika Spiderwick)
Terenski vodič, prva knjiga iz biblioteke Kronika Spiderwick uzbudljiva je priča koja počinje dolaskom Mallory, Jareda, Simona i njihove majke u staru viktorijansku kuću koja u sebi krije neobičnu prošlost i tajne. Djeca u kući pronalaze Terenski vodič - staru knjigu o vilama, trolovima, bjesovima i ostalim neobičnim bićima na imanju, ali i cijelu biblioteku tajnih knjiga. No, pronađena knjiga sadrži i ključ nestanka njihova rođaka Arthura Spiderwicka . . .
U Kronici Spiderwick pronađi i druge naslove: Svevideći kamen, Lucindina tajna, Željezno drvo, Mulgarathov gnjev...

Zvjezdanin prah / Mladen Kopjar
 Ovdje nalazimo kraljeviće i kraljevne, čarobnjake, zmajeve, sirote seljake i pohlepne trgovce, djevojke koje nisu ljudske krvi; čudesne vrtove, ćarobne predmete...