Robert Mlinarec - pisanje i kuhanje

Susret 27.04.2017. | četvrtak Knjižnica Špansko-jug Početak događanja: 18:00 Robert Mlinarec
Na ovom književnom susretu saznat ćemo kako spojiti ljubav prema pisanju i ljubav prema kuhanju, kako biti uspješan u lovu na divljač i u lovu na žene, ima li većih izazova u pisanju za djecu od onih u pisanju za odrasle i jesu li književnici ujedno i sami sebi kritičari?

Robert Mlinarec rođen je 1966. u Zagrebu. Studirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu filozofiju, etnologiju i informatiku, a poslijediplomski studij informatike pohađa na FOI-u u Varaždinu. Osim pisanjem, bavi se uređivanjem knjiga, grafičkim dizajnom, informatikom i prevođenjem. Dugogodišnji je urednik i glavni urednik niza biblioteka u mnogim izdavačkim kućama. Trenutno je urednik biblioteke Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, kojeg je i potpredsjednik. Samostalni umjetnik, član HZSU. Pokretač i suosnivač nekoliko festivala i književnih programa.
Objavljuje prozu, poeziju i prijevode u domaćim i stranim časopisima od 1995. godine, a do sada je prevođen na trinaest jezika.
Nagrade: Večernji list, Ranko Marinković, Karlovački list, Mato Lovrak.

Udruga za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja „Zajedno“ osnovana je s ciljem rehabilitacije, resocijalizacije i poboljšanja kvalitete života osoba s psihičkim smetnjama.

Važna sastavnica Udruge je klub „Zajedno“. Klub je namijenjen svim osobama sa psihičkim poteškoćama, njihovim obiteljima, kao i svim građanima Grada Zagreba. Glavna je ideja Kluba druženje, stjecanje novih vještina i znanja, razvijanje kreativnih potencijala, a sve sa svrhom aktivnog uključivanja u zajednicu.

Ovaj književni susret dio je projekta Knjižnica širom otvorenih vrata.