Smjerokazi

Izložba 16.01.2018. - 14.02.2018. Knjižnica Knežija

Samostalna izložba slika Bernardice Gujić odlikuje se kolorističkom raskoši i motivskom povezanošću svega što čini život. Oba su elementa podcrtana tananim i profinjenim potezima kista koji na osebujan način pridonose dojmu radosti, zaigranosti i otvorenosti svemu što jest život i što on nosi sa sobom.
Svaki je motiv neodvojivi dio života, uhvaćen u svojoj svakodnevnici. U svakom se od njih ogleda prošli trenutak i naslućuje budući, svaki dominira slikom ne gušeći pritom sporedne, usputne motive i svaki je od njih smjerokaz koji ukazuje na raskoš, mnogolikost i ljepotu života.
Bez iznimke su slike Bernardice Gujić odraz vedroga i zaigranog sagledavanja života, koji je njihov temelj, izvor i istodobno njihov cilj, i iz svih se iščitava jedinstvena i zasebna priča koja ipak daje gledatelju slobodu doživljaja.

Bernardica Gujić je od 2012. članica likovne radionice Prečko 50+ pod vodstvom akademskog slikara Maria Slunjskog, a od 2016. članica je HUKA. Iza nje je niz samostalnih i skupnih izložbi.

Otvorenje izložbe slika Bernardice Gujić je u 18:00