First Lego liga

Projekt 01.10.2018. - 20.01.2019. Knjižnica Voltino Udruga Neki novi klinci
Udruga Neki novi klinci i Knjižnica Voltino uz potporu Američkog kutka, poduzeća Končar i Ureda za mlade Grada Zagreba ove godine sudjeluju u First Lego ligi. 
First Lego liga je međunarodni, multidisciplinarni istraživački projekt namijenjen djeci i mladima (od 11 do 16 godina). Ideja je da sudionici  promišljaju o problemima oko sebe i traže način kako ih riješiti. Ujedno povećavaju tehničku pismenost, logičko razmišljanje i uče koristiti moderne tehnologije u humane svrhe. Lajtmotiv First Lego lige je zajedništvo, timski rad, dijeljenje znanja, kreativnost i znatiželja.
First Lego liga postoji već 20 godina, sudjeluje preko 90 zemalja i svake godine je nova tema natjecanja. Ovogodišnja tema je Into Orbit (istraživanje života i putovanja u Svemir).
Naš tim će raditi na temeljnim vrijednostima (timski rad i prijateljstvo), znanstvenom projektu i robotskoj igri, a nadamo se i uspješnoj suradnji s ostalim timovima.
Završno događanje svih 18 prijavljenih timova iz Hrvatske je 19.01.2019. na Fakultetu elektrotehnike i računalstva u Zagrebu.
Motivirani, znatiželjni, kreativni i marljivi sudionici nam se mogu još uvijek priključiti. Upite molimo poslati voditeljima na mail udruga.neki.novi.klinci@gmail.com


http://www.firstlegoleague.org/challenge#challenge