S knjigom u sri(je)du – Danci i stranci

Tribina 05.12.2018. | srijeda Knjižnica Vladimira Nazora Početak događanja: 18:00 Kristina Wolsperger Danilovski
Gošća književne tribine S KNJIGOM U SRI(je)DU je Kristina Wolsperger Danilovski, autorica književnog hita Danci i stranci, koji je do sada doživio dva izdanja.

Na tribini će autorica otkriti kako ju je izmještenost iz vlastite sredine potakla na književno stvaralaštvo. Naime, autorica je s obitelji preselila 2009. godine u Kopenhagen, gdje su živjeli tri godine i nakon sudara kultura i početne „izgubljenosti“ u različitostima nastupila je  prilagođenost i suživot u danskoj prijestolnici u skladu s devizom kad si u Rimu, budi Rimljanin.

Razgovarat će se i o tome što za autoricu znači pisanje, također o dobrom prijemu knjige kod čitatelja, daljnjim planovima za pisanje te čitalačkim navikama. Razmotrit će se i zanimljivosti i društvene posebnosti  života na sjeveru vis-à-vis života na jugu te koje su nam glavne različitosti, a koje poveznice.

Tribinu će moderirati Ivona Bačelić Grgić, suradnica Knjižnice, putopiskinja i blogerica.
 
BIOGRAFIJA:
Kristina Wolsperger Danilovski rođena je 1973. u Zagrebu. Godine 1998. stekla je diplomu na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, a 2005. magisterij iz kemije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Ovo je njezina prva objavljena zbirka kratkih priča.


Fotogaleriju možete pogledati ovdje.