Noć knjige 2019.

Ostalo 23.04.2019. | utorak Knjižnica Vladimira Nazora
Program Noći knjige u Knjižnici Vladimira Nazora

Odjel za djecu i mladež:

12:00 - Radionica stripa - želite li upoznati malu prgavicu koja godinama nasmijava djecu svojim nestašlucima? Ona je možda još uvijek mala curica, ali uz nju je već nekoliko generacija djece odraslo i još uvijek je rado čitaju! Dođite na radionicu upoznati osnovne elemente stripa i poigrati se sa strip junacima.

17:00 - Radionica „Princeza i zmaj“ inspirirana knjigom Princeza i zmaj, autorice Eme Pongrašić. Princezu Dragicu i jednog ne tako strašnog zmaja u zabavnoj interpretaciji približit će vam knjižničarke, a potom će djeca glumački uprizoriti svoju inačicu priče Princeza i zmaj. Prvi put u sklopu Putujuće knjižnice, putem video konferencijskog poziva, pridružit će nam se i djeca iz Zavoda za hematologiju i onkologiju „Dr. Mladen Ćepulić“.

Odjel za odrasle:

17:00 – Tko me hoće? – Knjižnica daruje knjige

18:00 - PiČi – piši i čitaj, radionica kreativnog pisanja i čitanja
Jelena Zlatar Gamberožić mentorirat će pokaznu radionicu vježbe kreativnog pisanja koju Knjižnica provodi u suradnji sa CeKaPe-om.
 
20:00 -  KRONOmetaFORA2019.
Nastup vokalnog ansambla Gospodnetić singers.
Objava rezultata natječaja za najbolju kratku priču na temu vremena. Najbolje je odabrao žiri u sastavu: Miroslav Mićanović, Jelena Zlatar Gamberožić, Aida Bagić, Tanja Radović i Ines Gverić Korkut, pobjednica prošlogodišnje metaFORE.
Pobjedničke priče scenski će uprizoriti glumci Kazališta „Ivan Goran Kovačić“ - Zrinka Antičević i Matija Major.