Nošenje beba / Iris Božić

Radionica 12.03.2020. | četvrtak Knjižnica Špansko-sjever Početak događanja: 18:00 Iris Božić
Certificirana savjetnica za nošenje Iris Božić održati  će 12.03.2020. u 18 sati u trajanju od 90 minuta predavanje i radionicu prvenstveno namijenjenu nošenju novorođenčadi. Objasnit će koje su nosiljke ergonomske, koje ispravne a koje uopće preporučljive. Pokazat će i objasniti koje sve vrste nosiljaka postoje, kako ispravno svezati maramu ili podesiti oblikovanu nosiljku, te koje sve dobrobiti i prednosti nošenje beba donosi nositeljima i nošenčadi. Obuhvatit ćemo i hranjenja beba u pokretu, s naglaskom na dojenje. Naravno bit će riječi i o tome kako treba nositi bebu u slučaju da nositelj i/ili nošenče imaju dodatnih potreba. 
 
Uvodni dio bit će demonstracija vrsti nosiljaka, a drugi dio bit će praktičan, i u njemu će roditelji/ staratelji moći isprobati različita rješenja sa svojim bebama ili demo lutkama. 
 
Broj mjesta  je ograničen i potrebna je prijava u knjižnici (tel.: 01 3898 001).
 
VIŠE O VODITELJICI RADIONICE: 
Iris Božić je savjetnica za nošenje beba iz Zagreba koja radi na populariziranju nošenja kroz pisanje na edukativnom blogu nosenjebeba.com, rad na projektu Nosiljkoteke pri udruzi Nošenje beba, te kroz lokalnu FB grupu Nošenje beba Zagreb organizira druženja roditelja i beba na bebonosećim kavama i radionicama. Njena parola je: Nošenje beba je vještina. Treba ju naučiti, uvježbati i usavršavati.