Zagrebu – riječju i slikom : natječaj Književnog petka

Književni petak 21.04.2020. - 17.05.2020. KGZ
Facebook Književnog petka
Instagram Književnog petka
 
Ako je vidljivost dobra i nema buke, a čovjek sâm i u mogućnosti da se izrazi, svijet se čini savršenim. Josip Vaništa


Književni petak jedan je od najstarijih zagrebačkih kulturnih programa, koji se kontinuirano, uz manje prekide, odvija od 1955. godine. U ovoj, šezdeset i petoj godini njegova održavanja, grad Zagreb pogodio je razoran potres i to u jeku mjera izolacije povodom epidemije koronavirusa. 

Imajući na umu ključne odrednice tribine Književni petak te uvidjevši u ovom trenutku jedinstvenu priliku za bilježenje onoga što Zagrepčanima znači ovaj grad, kao i dobrobit kreativnosti u prevladavanju iskustava iz nedavnih događaja, povodom nadolazećeg Dana grada Zagreba 31. svibnja 2020. godine

POZIVAMO

sve zainteresirane da se odazovu i da nam do nedjelje, 17. svibnja 2020. pošalju svoju:

a. pjesmu
b. kratku priču
c. fotografiju
    i/ili
d. kratki video
 
Pravila natječaja:
  1. Pravo sudjelovanja imaju svi punoljetni građani Republike Hrvatske.
  2. Natječaj je javan, nije anoniman. Autori uz rad trebaju napisati svoje puno ime i prezime, telefon te kratak životopis.
  3. Tema: pustite mašti na volju, neka Zagreb bude vaša inspiracija.
  4. Pjesma i priča šalju se u .doc formatu. Priča može sadržavati najviše 9000 znakova (s razmacima), tj. do 5 kartica teksta. Fotografije se šalju u .jpg formatu s minimalno 200 DPI. Video u MP4 formatu trajanja do 60 sekundi.
  5. Svaki autor može prijaviti do tri rada u pojedinoj kategoriji, tj. može se natjecati u svim kategorijama (najviše četiri kategorije, u svakoj do tri rada).
  6. Radovi se šalju e-poštom na adresu knjizevni.5ak@gmail.com, a u predmetu treba navesti ime i prezime autora i "Za natječaj” te vrstu rada koji se šalje (pjesma, kratka priča, fotografija i/ili video).
  7. Poslani radovi ne smiju biti prethodno objavljeni, a svaki autor slanjem svojih radova pristaje na njihovo objavljivanje na web stranicama Knjižnica grada Zagreba, Facebooku i Instagramu Književnog petka.
  8. Odabir najboljih radova u svakoj kategoriji odredit će žiri u sastavu od pet članova.
  9. Objava nagrađenih radova u sve četiri kategorije bit će najkasnije 2. lipnja 2020. na web stranicama Knjižnica grada Zagreba, Facebooku i Instagramu Književnog petka.
  10. Nagrađeni radovi će se u cijelosti objaviti na webu Knjižnica grada Zagreba, na Facebooku te Instagramu Književnog petka. Ovisno o mogućnostima, dobitnicima će se uručiti i nagrade iznenađenja.
  11. Po povratku u redovno poslovanje, u Gradskoj knjižnici će se organizirati predstavljanje svih nagrađenih autora te prezentacija njihovih radova.
  12. Nagrađeni radovi se ne honoriraju.
 
 
Citat: Vaništa, J. Knjiga zapisa. Zagreb : Moderna galerija : Kratis, 2001.
Instalacija: Voonadesign. Srce/Love Cracks u okviru projekta Okolo//Around 
Fotografija: Ivana Fištrek