Izložba fotografija "Kao nekad popodne"

Izložba 08.03.2021. - 31.03.2021. Knjižnica Voltino
Centar za civilne inicijative (CCI) nas putujućom izložbom „Kao nekad popodne“ vraća unatrag nešto više od 50 godina i podsjeća na neka druga vremena u Zagrebu. Njome se žele prizvati sjećanja naših sugrađanki i sugrađana na niz omiljenih odredišta na kojima su provodili svoje slobodno vrijeme poput Maksimirskog jezera, Medvednice i Sljemena te šetnji gradom, uz zgradu Hrvatskog narodnog  kazališta, Državnog arhiva, Ribnjaka i „Cvjetnog“ trga.

Zahvaljujući obiteljima Nikšić i Goll koje su sve ove godine čuvale i pomno arhivirale fotografije svojih obiteljskih popodneva i izleta, danas možemo doživjeti trenutke prijateljskih druženja i obiteljskih okupljanja na omiljenim im odredištima.

U nastojanju da izložbu pogleda što veći broj prolaznika i sudionika, nazvana je putujućom jer će gostovati u javnim vanjskim i unutarnjim prostorima knjižnica, galerija, domova umirovljenika, mjesnih odbora i gradskih četvrti. 

Izložbu je Centar za civilne inicijative pripremio uz financijsku podršku Zaklada Zajednički put i Slagalica, u sklopu provedbe projekta „Pune ruke posla“, kao odgovor na javni poziv za prijavu projektnih prijedloga pod nazivom „Superseniori“. Od 2016. godine CCI pokreće program …i dalje aktivni, kojim organizira aktivnosti za osobe treće životne dobi u Zagrebu, Bjelovaru i Karlovcu. Uz pomoć i suradnju udruga umirovljenika i njihovih sekcija i klubova, CCI organizira razna edukativna i kreativna druženja za osobe iznad 60 godina starosti. 

U  suradnji s CCI u Knjižnici Voltino se od 2018 god. održava program Umni trening namijenjen osobama treće životne dobi.



https://cci.hr/