Bolnica za medvjediće

Radionica 04.10.2021. | ponedjeljak Knjižnica Voltino Početak događanja: 17 sati Terasa Studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Projekt Bolnica za medvjediće pokrenut je s ciljem otklanjanja straha od bijelih kuta, koji se kod djece često javlja zbog straha od nepoznatog te često neugodnih okolnosti u kojima se dijete nalazi kad se razboli i prvi put susreće s liječnicima i zdravstvenim djelatnicima. 
Na zabavan i interaktivan način, posebno osmišljenim radionicama nastoji se djecu upoznati s radom liječnika, načinom funkcioniranja liječničke ordinacije te postupcima i liječničkim priborom kojima se liječnik služi prilikom pregleda kako bi ih se na taj način pripremilo na situaciju u kojoj će i oni sami biti bolesni i trebati pregled liječnika.
Dijete zauzima ulogu staratelja, koji dovodi svoju plišanu igračku liječniku te ju zajedno kroz igru pregledavaju i liječe.
Projekt provode studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, članovi studentskih organizacija EMSA-e i SSHLZ-a.

Draga djeco, ako vašeg medvjedića boli trbuh, koala teško priča jer ju boli grlo a psić je već danima tužan dovedite ih na pregled u Bolnicu za medvjediće u Knjižnicu Voltino.

Radionica će se održati na terasi knjižnice poštujući sve epidemiološke mjere a zbog ograničenog broja sudionika molimo da se svi zainteresirani predbilježe na broj telefona 3665-668, e-mail knjiznica.voltino@kgz.hr ili osobno u Knjižnici Voltino.


 

https://www.facebook.com/bolnicazamedvjedice/