Sanja Pribić

Izložba 25.01.2022. - 28.02.2022. Dječja knjižnica Marina Držića Galerija Vidrica
Rođena je u Zagrebu. Diplomirala je na Grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 1986. godine s pohvalom Nastavničkog vijeća u klasi prof. Frane Para.
Samostalna je umjetnica, članica hrvatskih strukovnih udruženja ( HDLU, ULUPUH, HZSU ). Sudjelovala je na 113 skupnih izložbi (Saloni mladih, Zagrebački saloni, Zagrebački salon primijenjenih umjetnosti, Triennale grafike, Staklo u suvremenom hrvatskom kiparstvu, Triennale crteža, Hrvatski biennale ilustracije, Tiennale grafike u Bitoli, Biennale ilustracije u Bratislavi, IX Biennale internazionale dell’ umorismo, Ferrara, Italija, Internacionalni biennale grafike, Evora, Portugal, izložbe međunarodnih simpozija … itd.) u zemlji i inozemstvu (Austrija, Azerbajdžan, Bugarska, Bosna i Hercegovina,Francuska, Italija, Makedonija, Njemačka, Portugal, Slovačka, Slovenija, Srbija, Turska).
Priredila je 30 samostalnih izložbi. Autorica i koautorica koncepcija izložbi održanih u Galeriji ULUPUH i Salonu Izidor Kršnjavi, kao i članica organizacijskog odbora prvog Festivala ilustracije. Sudjeluje na likovnim simpozijima i kolonijama u zemlji i inozemstvu, te redovito održava likovne radionice za djecu i odrasle. Bavi se ilustriranjem i grafičkim dizajnom. Dosad je ilustrirala više udžbenika, slikovnica, brošura, plakata i knjiga za djecu i odrasle, a ilustracije objavljuje i u hrvatskim časopisima za djecu. Autorica je čestitke za UNICEF “Baby, hi”. Koautorica je udžbenika “Estetika odijevanja”, izdanog 2000. godine.
Piše i objavljuje priče za djecu. Bavi se fotografijom.


U tri mandata bila je predsjednica ULUPUH-ove Sekcije za ilustraciju, strip, karikaturu, animirani film i primijenjeno slikarstvo.
Autorica je triju autorskih slikovnica.
Predstavnica Hrvatske na međunarodnom likovnom simpoziju “From Waste to Art” 2019. godine. Rad sa simpozija postao je dijelom zbirke muzeja “From Waste to Art” u Qala kompleksu, Baku, Azerbajdžan.

Nagrade:

Specijalna nagrada na međunarodnom Biennalu ilustracije u Zagrebu (2016.)

Finalistica nagrade “Ovca u kutiji” (2016.).

Dobitnica je Pohvale nagrade Grigor Vitez za ilustracije u autorskoj slikovnici “Putovanje plave suze” (2014.)

Članica žirija međunarodnog Biennala ilustracije, održanog u galeriji Klovićevi dvori 2018. godine.