Arhiva projekta Knjižnica širom otvorenih vrata - Knjižnica Špansko sjever
2019.

Izložba tekstila Centra za rehabilitaciju Zagreb, Dislocirana jedinica, Organizirano stanovanje - prosinac 2019.
Predstavljanje knjige Mama za Koka (Adopta) - studeni 2019.
Predstavljanje knjige Jelene Pervan Doktor Crveni nos -  listopad 2019.
Predstavljanje knjige Sanje Pilić Maša i klaun - rujan 2019.
Izložba plakata Kazališta slijepih i slabovidnih osoba Novi život - rujan 2019.

2018.

Predstavljanje knjige Dalibora Talajića Most ponad burne rijeke - listopad 2018.
Maske - izložba Centra za rehabilitaciju Zagreb - sjediše Orlovac - ožujak 2018.

2017.

Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srca obraduj - veljača 2017.
Na dječjem odjelu knjižnice Špansko sjever imali smo akciju "Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj". Ovom akcijom knjižničari u Hrvatskoj  obilježavaju Međunarodni dan darivanja knjiga (14.2.) i to organiziranjem akcije prikupljanja slikovnica za potrebite, a u okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi!“.  Prikupljene knjige donirali smo Domu za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji „Duga – Zagreb“.

2016.

Varijete (29.9.2016.)
Korisnici Centra za rehabilitaciju Zagreb (radionica Zaprešić) gostovali su 29. rujna 2016. u Knjižnici Špansko sjever sa predstavom "Varijete".
"Svi smo mi isti, ali se i razlikujemo. To je i bit ove predstave, isti u različitosti", istaknuo je umjetnički voditelj predstave glumac Željko Mavrović. Glumci su svojim samouvjerenim nastupom osvojili publiku koja je uživala u svakoj minuti predstave.

Varijete - Knjižnica širom otvorenih vrata

2015.

U stvaranju je radost (10.7. - 31.8.)
U suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje Tuškanac (Sjedište COO Tuškanac i Podružnica Prekrižje) ustanovom za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece i mladeži s intelektualnim i drugim utjecajnim teškoćama u razvoju te rehabilitaciju i radno osposobljavanje odraslih osoba, postavljena je izložba radova koje su najvećim dijelom izradili korisnici na boravku i smještaju u Podružnici Prekrižje. Stvorili su ih u keramičarskoj sekciji, likovno oblikovnoj sekciji, na satovima tehničkog odgoja te u sklopu radionica u dnevnom centru za odrasle korisnike.

2014.

Zimska bajka (22.12.2014.-19.1.2015.)
Izložba likovnih radova koji su tematikom vezani uz Božić i zimske praznike nastali  u terapijskim radionicama Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež, Kukuljevićeva 11.

Kolo prijateljstva, naš susjed Mario (3.4.)
U povodu 2. travnja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, održana je tribina na kojoj su gostovali Mario Majić, štićenik Centra za autizam, roditelji štićenika, edukatori i rehabilitatori Centra. Gosti su predstavili rad Centra i programe koje provode te uspjehe koje su do sada postigli.
Glavna „zvijezda“ tribine bi o je naš susjed i korisnik knjižnice Mario Majić koji je završio srednjoškolsko obrazovanje u Centru za autizam i pritom savladao razne vještine s posebnim talentom za  likovno  izražavanje,  i dalje aktivno sudjeluje u radu Centra.

Dani „OZANOM“ ozareni  (18.3. – 14.4.)
U suradnji s „OZANOM“, udrugom sa socijalno-humanitarnim ciljevima osnovanom u svrhu poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, u izlozima i prostoru knjižnice održana je izložba uradaka korisnika „OZANE“.
Izloženi radovi nastali su u radionici ručnog rada (krojenje, šivanje, vezenje, filcanje i oslikavanje vune ), radionici keramike i oslikavanja drvenih predmeta i  radionici likovne terapije.
Izložbu je pomogla realizirati voditeljica programa Centra „OZANA“, likovna terapeutkinja Mira Kliček, pod čijim su stručnim vodstvom i u suradnji s njezinih osam kolegica radovi i nastali.

Poklanjam slikovnicu – poklanjam ljubav (14.2. - 7.3.)
Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače 2014. pod geslom Poklanjam slikovnicu – poklanjam ljubav ~ svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj ~ pridružili smo se mnogobrojnim hrvatskim knjižnicama kao dio nacionalne akcije "Čitaj mi". Ovom akcijom darivanja želimo pomoći djeci predškolske dobi s poteškoćama u razvoju i uljepšati im boravak u Udruzi "Ozana".


2013.

Dodir (25.2. - 5.4.)
Izložba likovnih radova slijepe i slabovidne djece iz Centra za odgoj Obrazovanje Vinko Bek, u suradnji s prof. Maritom Špoljarić i prof.likovne kulture Tanjom Parlov.


2012.
 
Cvijeće obasjano suncem (17.9. – 13.10)
Izložba radova korisnika Centra za rehabilitaciju Zagreb, radionica Črnomerec i njihove voditeljice, uz potporu roditelja korisnika i njihove Udruge Zraka sunca.
 
2011.
 
Ljeto u dvorcima (1.7. – 2.9.)
Izložba likovnih radova mladih iz Psihijatrijske bolnice za djecu i mlade, Kukuljevićeva 11.

Ljeto u dvorcima
 
2009.
 
Zagreb u našim rukama (15.5. – 15.6.)
Izložba radova djece polaznika likovno-kreativne sekcije, štićenika Centra za odgoj i obrazovanje Prekrižje.

Zagreb u našim rukama
 
2008.
 
Mario Majić: Neizraženi osjećaji pretočeni u slike (19.11. – 15.12.)
Izložba radova štićenika Centra za autizam Dubrava.

Mario Majić

I mi to možemo (
28.1. – 18.2.)
Izložba radova učenika s posebnim potrebama Centra za odgoj i obrazovanje Prekrižje.

I mi to možemo     I mi to možemo
 
 
2003.
 
Dar disleksije (12.2. – 10.3.)
Izložba knjiga, radnih listova, didaktičkog materijala, igračaka i nastavnih pomagala, koja se koriste u radu s djecom koja imaju disleksiju. Organizirana je u suradnji s Hrvatskom udrugom za disleksiju, Zagreb, a pod stručnim vodstvom Stanislave Leljak Turžinski, dipl. logopedicom.
 
Disleksija, što je to? (26.2.)
Predavanje za roditelje, nastavnike i djecu koja imaju disleksiju
- gost: prof. Amer Ahmetašević, defektolog
 
Pismo i knjiga za slijepe (13. – 31.10)
Izložba knjiga i didaktičkog materijala, u suradnji s Centrom  za odgoj i obrazovanje Vinko Bek a pod stručnim vodstvom prof. Marite Špoljarić, dipl. defektolginjom.