Knjižnice grada Zagreba English

Sličice iz prošlosti Črnomerca

Ostalo  |  5.4.2013. - 1.5.2013.  |  Knjižnica Vladimira Nazora

 Nastavljamo akciju SLIČICE IZ PROŠLOSTI ČRNOMERCA!

Prošle smo godine u Knjižnici Vladimira Nazora započeli jednu zagrebačku kvartovsku priču – o Črnomercu.

Prikupljali smo stare fotografije, novinske izreske, razglednice OD MANDALICE DO MITNICE i sve to predstavili izložbom u povodu Dana grada Zagreba, koja se mogla razgledati u našim izlozima, a sada se može vidjeti na kao virtualna izložba.

Ove godine prikupljamo sličice OD KEGLBAJSA DO MANDALICE. Imate li starih fotografija, članaka iz novina i sličnog materijala na kojima se vidi kako je nekada izgledao Zapadni kolodvor, Trg Francuske Republike, Rudolfove vojarne, Keglbajs Ilica na tom dijelu i ulice i naselja sjeverno od Ilice – Vinogradska, Šestine, Jelenovac…

PRIDRUŽITE NAM SE!


Postavljajući izložbu Knjižnica Vladimira Nazora želi potaknuti zanimanje za kvartovsku prošlost i kvartovski identitet. Izložba nije zamišljena kao cjelovit  uvid u prošlost Črnomerca, nego se prikupljenim materijalom, ponajprije starim fotografijama, podsjeća na ključne momente i fragmente urbanizacije tog dijela Zagreba. Nastojimo pritom  da to ne bude samo  nostalgično prisjećanje na davne dane već da to bude poticaj na aktivan odnos prema životnoj sredini.

PRIKUPLJAMO FOTOGRAFIJE IZ PROŠLOSTI ČRNOMERCA!
 
Svoje materijale možete donijeti do 1. svibnja u Knjižnicu ili ih poslati klasičnom poštom  (mi ćemo ih skenirati i vratiti vam ih) ili nam ih možete poslati putem e-pošte na knjiznica.vladimira.nazora@kgz.hr  (s naznakom – sličice iz prošlosti Črnomerca).


Odaberite knjižnicu / zbirku


djeca mladi posebni knjiznicari