Knjižnice grada Zagreba English

Noć knjige: Mirjana Gaura - Tajne divljine

Predstavljanje knjige  |  23.4.2013.  |  Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić  |  Dječji odjel
Početak događanja: 10,45 sati
Autor(i): Mirjana Gaura

U Noći knjige, manifestaciji koja se počela obilježavati 2012. godine, Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić organizira susret s autoricom Mirjanom Gaurom. Ona će učenicima trećih razreda iz OŠ Lovre pl Matačića predstaviti svoju knjigu "Tajne divljine".

Knjiga za djecu “Tajne divljine” prva je knjiga iz zbirke “Priče tete Mirjane”. Sadrži 50 pjesama-priča u stihovima. Glavni likovi su iz svijeta divljih životinja. Pjesme-priče popraćene su veselim i originalnim ilustracijama Marije Jelić. Lako su pamtljive, razumljive, pjevne, zabavne i edukativne. Svaka životinja ima ljudske karakteristike pa se pjesme-priče mogu nazvati i "pjesmama-basnama". Knjiga je namijenjena djeci od dvije do deset godina.

 
  

Djelo “Tajne divljine” je osvježenje jer nema nasilja niti grubosti koju djeca iz neznanja često oponašaju. Ove pjesme-priče će poslužiti da se mlade napokon uputi da grubost i bezosjećajnost nisu “in”. Toplo preporučujem svima da ovu knjigu čitaju svojim najmlađima te da pri tom i u sebi probude davno zaboravljeno i uspavano dijete. Na taj način obogatit će sebe i svijet oko sebe.

Iz recenzije odgajateljice Ljiljane Curman (Zagreb, 2013.)


                                                                                                                                                         
 


Odaberite knjižnicu / zbirku


djeca mladi posebni knjiznicari