Mjesec hrvatske knjige 2018.

Mjesec hrvatske knjige 15.10.2018. - 15.11.2018. KGZ

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija posvećena kulturnoj baštini. Glavna je tema Baš baština, a moto (U)čitaj nasljeđe!, pri čemu je osnovni motiv glagoljica kao posebnost hrvatske baštine, nacionalnog i kulturnog identiteta. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizator Knjižnice grada Zagreba.
 
Svečanost otvaranja Mjeseca hrvatske knjige održala se 15. listopada 2018. u 13 sati u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.



Završna svečanost uz javno izvlačenje i dodjelu nagrada pobjednicima Nacionalnog kviza za poticanje čitanja Do baštine na krilima mašte održat će se u četvrtak, 15. studenog 2018. u 12 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Glavna je nagrada tablet Lenovo Tab 3 10˝ koji osigurava Microline
Na završnoj svečanosti s mladima će se družiti spisateljice Snježana Babić Višnjić, Nena Lončar i Melita Rundek, čije su knjige čitali za kviz, uz prigodan program u kojem će nastupiti ansambl SKUD-a „Ivan Goran Kovačić“ s izborom tradicionalnih hrvatskih pjesama i plesova.