Anamarija i Jurica Lenard | Dva svijeta

Izložba 05.03.2018. - 25.03.2018. Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić

Izložba filcanih ukrasa Anamarije Lenard i fotografija Jurice Lenarda.

Anamarija Lenard

Rođena sam 1975. u Zagrebu gdje sam završila IV. Gimnaziju i studirala na PMF-u (fizički odsjek). Polaznica sam likovnih radionica pod vodstvom prof. dr. art Antonije Balić Šimrak u Mandala studiju od 2008. do 2011. Od 2007. aktivno se bavim promoviranjem ručnog rada u tehnici filcanja. Od 2010. u praksu uvodim pedagoški rad kao voditeljica edukativnih radionica filcanja za djecu i odrasle; surađujem s Knjižnicama grada Zagreba, Kulturnim centrom Travno, Etnografskim muzejom u Zagrebu, Centrom za mlade Ribnjak, Centrom civilnih inicijativa, Waldorfskom osnovnom školom u Zagrebu, Učiteljskim fakultetom u Zagrebu, osnovnim školama, vrtićima i mnogobrojnim kreativnim udrugama. Svojim sam se radovima predstavila na šest samostalnih izložbi u Zagrebu.

Veliki sam zaljubljenik u rukotvorine svih vrsta. Još kao dijete baka me podučavala vezenju i svim ostalim čudesima što su po njoj ženske ruke morale znati. Kada sam prije desetak godina ugledala filcani šešir, dogodila se ljubav na prvi pogled. Od tada svoju kreativnost izražavam u tehnici filcanja i istražujem sve njene čarobne mogućnosti.

Jurica Lenard

Rođen sam u Zagrebu 1974. u znaku blizanaca. Polaritet, atribut mog zodijačkog znaka, utkan je u moj život, kao i u kreaciju mojih fotografija. Duga potraga za načinom izražavanja kreativnosti napokon me odvela u fotografiju. Fotografija je moju zodijačku dualnost umjetnika i tehničara dovela u ravnotežu.