ANDREA keramika

Izložba 01.12.2016. - 19.12.2016. Knjižnica Staglišće Centralni pano
Andrea Novak keramikom se bavi od 1992. godine. Nastavljajući tradiciju profesije svojih predaka, dizajnira i izrađuje dekorativne a pritom i uporabne predmete iz raznih područja i za razne namjene, među kojima su replike predmeta iz muzejskih fundusa, farmaceutske posude, kućanski predmeti, zidne i podne pločice, nakit i suveniri.
Surađivala je, među ostalima, s Muzejem za umjetnost i obrt, Galerijom Klovićevi dvori, Festivalom animiranog filma, HBO-om (za seriju Igra prijestolja), Plivom, Belupom, PharmaSom, Mandis Pharmom, Generom, Farmacijom, Phoenixom, Aventisom, Coca Colom (za Jack Daniels), Udruženjem obrtnika grada Zagreba, RBA te Zagrebačkom bankom.
Sudjelovala je na mnogim međunarodnim umjetničko-zanatskim sajmovima te umjetničkim natječajima – Donacijama 2012 Zagrebačke banke i Hrvatske obrtničke komore te natječaju za suvenir grada Krapine, na kojima je postigla najznačajnije rezultate, te na Salonu mladih i Trijenalu male keramike. Njezini proizvodi, zasnovani na hrvatskim tradicijskim vještinama i uradcima, priskrbili su joj Uvjerenje i Znak obrta s tradicijom Hrvatske obrtničke komore.


www.andreakeramika.com