Automobilom od Zagreba do Arktičkog oceana (1. dio)

Predavanje 12.12.2018. | srijeda Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle Krešimir Hajdarović
Pođite s nama u interesantnu ljetnu pustolovinu na četiri kotača k sjeveru Europe, uz prezentaciju s mnoštvom prekrasnih fotografija.
 
Tročlana obitelj Hajdarović voli putovati, a za svoja putovanja Marina, Ljiljana i Krešimir sami prikupljaju ideje, samostalno ih planiraju, organiziraju i realiziraju. Tijekom ljeta 2018. godine vlastitim automobilom krenuli su preko Mađarske, Slovačke, Poljske do zemalja Baltika -  Litve, Latvije i Estonije te dalje preko Baltičkog mora u Skandinaviju gdje trče laponski sobovi pripremajući se kako bi sljedeće zime mogli povesti Djeda Božićnjaka preko tisuću finskih jezera u ostatak svijeta. Takve su bile priče koje su čitali prije puta, ali ne i očekivanja. Međutim, Skandinavija je svijet s drugačijom perspektivom. Uz mnoštvo dogodovština, upijajući ogromno prostranstvo oko sebe, prešli su Arktički krug i došli do zadnje litice na starom kontinentu (Nordkappa) koja gleda na sjever u nepregledan, hladan Arktički ocean.
 
Radujemo se Vašem dolasku!