AUTORSKA ABECEDA

Mjesec hrvatske knjige 11.11.2017. - 13.12.2017. Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Odjel za odrasle
Tema:  Autorske abecede
Mentorica: Vinka Mortigjija Anušić, prof. savjetnica

Tijekom nastave predmeta Tipografija učenici kreiraju vlastita slova – autorsku abecedu.
Proces započinje izradom skica na papiru, razvija se razradom istih u tehnici prema osobnom afinitetu i senzibilitetu, a završava realizacijom u digitalnom obliku u nekom od grafičkih programa.
Ove su autorske abecede takozvane naslovne abecede, što znači da nisu za uporabu pri velikim količinama sitnog teksta, već isključivo za naslove, podnaslove, plakate, ilustracije i slično.

Knjižnica Ivana Gorana Kovačića započela je tijekom Mjeseca hrvatske knjige 2017. suradnju između škole i knjižnice na poticaj Martine Božić, profesorice mentorice zaposlene u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna. 
Svrha je ovoga projekta da se ciklusom izložbi prezentira rad učenika i nastavnika Škole te obogati kulturna ponuda knjižnice, odnosno da se radovi  nastali tijekom nastave stručnih predmeta kontinuiranim organiziranjem izložbi učine vidljivima široj javnosti. Knjižnica Ivana Gorana Kovačića ovakvom suradnjom aktivno podržava kreativnost, darovitost i maštu jer u tome, uz poticanje i promicanje čitanja, vidi jednu od svojih najvažnijih zadaća.