Bajke za topli dom

Izložba 12.08.2016. - 12.09.2016. Knjižnica Savica Gordana Popović
"Hans Christian Andersen rekao je: Ovaj je svijet pun čudesa, ali mi smo na njih tako navikli da ih smatramo svakidašnjim.

Bajke su priče koje na poseban način kazuju misli i u kojima se čudesno i nadnaravno isprepliće sa zbiljskim tako da između prirodnoga i natprirodnoga, stvarnoga i izmišljenoga nema razlike. U njima žive vile i vilenjaci, čarobnjaci, patuljci, vještice, a u novije vrijeme i hobiti, goblini, trolovi, orci i druga fantastična stvorenja koja su plod mašte novog naraštaja književnih, ali i filmskih umjetnika.

Kao djeci su nam roditelji, bake i djedovi čitali bajke, a mi smo se u njih uživljavali u hladnim zimskim večerima dok je padao snijeg i tražili ih da nam uvijek nanovo čitaju o omiljenim junacima. Željeli smo sretan kraj, zajedništvo i obitelj u sigurnom i toplom domu nakon brojnih avantura likova iz bajki.

I ovaj kalendar pred vama također je izraz želje za sretnim krajem i toplim domom za sve napuštene životinje koje su se našle u skloništu, a poruku projekta Bajke za topli dom prepoznala je i tvrtka Petrokov i odlučila nam se pridružiti te tako pomoći životinjama.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba ove godine slavi 15. godišnjicu postojanja. Tijekom mnogih godina pomaganja životinjama u našem gradu pronašli smo dom za više od 7 000 pasa i mačaka te u prirodu i u njihov pravi dom vratili više od 3 500 divljih životinja.

Autorica fotografija je Gordana Popović, a kupnjom kalendara pomažete napuštenim životinjama koje žive u skloništu, kao i svima onima koje će doći. Zahvaljujući dosadašnjim donacijama obogatili smo život svih onih koje ovdje žive, kupili opremu od velike važnosti za liječenje i oporavak ozlijeđenih pasa i mačaka te unaprijedili programe edukacije za najmlađe – one koji u bajke vjeruju!"


Preuzeto sa stranice:  http://www.azilzagreb.com/skloniste-dumovec-proizvod-clanak-kalendar-2016-bajke-za-topli-dom--172.

Intervju s autoricom fotografija možete pročitati na sljedećem linku: http://www.rujanajeger.com/index.php/razgovori/item/499-gordana-popović-imam-posao-iz-snova-radim-za-dumovec.