Bebe vole papati: Radionica pripreme čvrste hrane za bebe

Radionica 27.10.2017. | petak Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić Početak događanja: 10 sati
Knjiga Bebe vole papati Rebeke Mahorič i Iztoka Jančara prvo je izdana u Sloveniji gdje je doživjela veliki uspjeh. 2016. godine objavljeno je i hrvatsko izdanje.

Radi se o priručniku koji donosi suvremene smjernice o prehrani djece te sadrži preko šesto recepata za uvođenje čvrste hrane u prehranu djeteta od četiri mjeseca starosti do navršene prve godine života. Za svaki mjesec uvođenja hrane priložen je plan obroka (jelovnici) po tjednima i danima. Na kraju knjige nalaze se savjeti za vegetarijansku, vegansku i makrobiotičku prehranu djece. Pritom su uvažene najnovije smjernice Europskog udruženja za dječju gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu (ESPGHAN), Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Međunarodnog dječjeg fonda Ujedinjenih naroda (UNICEF) i Europskog društva za socijalnu pedijatriju i zdravlje djece (ESSOP), kojima je zajedničko da zagovaraju isključivo dojenje 6 mjeseci, što je i željeni cilj.

Radionica uvođenja čvrste hrane bebama

Koautorica knjige Bebe vole papati Rebeka Mahorič gostovat će u zaprešićkoj Knjižnici, predstaviti knjigu te voditi praktičnu radionicu za roditelje.

Radionica će se temeljiti na receptima za uvođenje čvrste hrane iz knjige. Autorica i roditelji će pripremiti te s bebama i pojesti tri obroka - ručak, voćnu užinu i večeru. Rebeka Mahorič će tijekom i nakon kuhanja odgovarati na pitanja o prehrani i alergijama na hranu.

Pozivamo Vas da prisustvujete radionici koja će odgovoriti na mnoga pitanja i pripremiti Vas na veliki izazov za Vašu bebu.