Bebomamologija

Radionica 06.10.2017. | petak Knjižnica Knežija Početak događanja: 18:00 Dječji odjel

Povodom Međunarodnog tjedna nošenja ( 4. 9. - 10. 9.) savjetica za nošenje Matea Biočić održat će radionicu "Uvod u nošenje" namijenjenu trudnicama i roditeljima male djece. Nošenje, uz to što je praktično i olakšava svakodnevnicu s bebom, ima i niz zdravstvenih dobrobiti.
Nošenje bebe zapravo počinje u trenutku začeća i stoga je ono bebi blisko i poznato, najbliže onome kada  je bila u trbuhu. Beba će biti mirna, baš kao i mama. Stoga s punim pravom možemo reći da su nosiljke za bebe najbolje majčinsko pomagalo od kada je izmišljena perilica rublja ili perilica posuđa: mama ima slobodne ruke, a srce joj je, baš kao i njezina beba, na mjestu.
Osim upoznavanja s različitim vrstama nosiljki, na radionici će, između ostaloga, biti riječi o brojnim dobrobitima nošenja djece u nosiljkama, o tome kako odabrati nosiljku koja podržava optimalan položaj i o koječemu drugom vezanom uz nošenje djece u nosiljkama. Da ne bi bilo nedoumica, na kraju će savjetnica za nošenje Matea Biočić demonstrirati kako smjestiti dijete u sve glavne vrste nosiljki (marama, sling, klokanica...).