Besplatan pristup virtualnoj knjižnici eLibraryUSA // Free Virtual Access to eLibraryUSA – On Demand

Ostalo 16.09.2020. - 31.05.2021. Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Američki kutak Zagreb
Svim članovima Knjižnica grada Zagreba u okviru Američkog kutka Zagreb proširena je mogućnost pristupa virtualnoj knjižnici eLibraryUSA. Do sada je pristup bio dostupan samo u prostoru Američkog kutka Zagreb, a sada je dostupan od kuće uz lozinku koja se dobiva na zahtjev javljanjem na mail amcornerzg@gmail.com.
Potrebno je navesti svoje ime i prezime uz članski broj iskaznice Knjižnica grada Zagreba. Zainteresirani članovi dobivaju privremeno korisničko ime i zaporku koji će biti dostupni za korištenje dok postoji ograničenje korištenja čitaoničnih prostora. Pristup virtualnoj knjižnici eLibraryUSA moguć je i na računalima te tabletima u knjižnicama mreže Knjižnica grada Zagreba koje su ogranci Američkog kutka Zagreb: Knjižnica Augusta Cesarca, Knjižnica Jelkovec, Gradska knjižnica - Medioteka.
 [Please view the English version here]

O virtualnoj knjižnici eLibraryUSA:
eLibraryUSA omogućava pristup ažuriranim bazama podataka, uključujući istraživanja, akademske časopise, članke, e-knjige, video i multimedijalni sadržaj. Nudi širok izbor izvora korisnih za učenje engleskog jezika, američke povijesti i kulture, znanosti i tehnologije, društvenih znanosti i ekonomije, okoliša i zdravlja te još mnogo toga. Omogućen je i pristup američkim i međunarodnim novinama i časopisima, uključujući i hrvatske.