Božica Trnka - Zagrebu s ljubavlju

Izložba 02.06.2017. - 30.06.2017. Knjižnica Savski gaj Božica Trnka
Fotografije su snimane na ulici, u parkovima, iz visine. Autorica njima opisuje svoje viđenje grada i ljudi koje je susretala, poznatih i manje poznatih, osobito život Trešnjevčana i  Trešnjevke u kojoj živi. Neke od fotografija nalaze se u knjizi uspomena Zrnca, njezinog supruga Slavka Trnke.
 
Božica Trnka je rođena1946. godine  u Novskoj. S mjesec dana je došla u Zagreb gdje živi i danas. Osnovnu školu, gimnaziju i studij psihologije i engleskog jezika na Filozofskom fakultetu,  završila je u Zagrebu. Radila je 30 godina u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje kao sistem analitičar – projektant na informatičkim projektima i njihovoj implementaciji  u zdravstveno osiguranje i zdravstvene ustanove, uz edukaciju korisnika i podršku u radu. U mirovinu je otišla 2002. godine kao viši inspektor za informatiku.
Član je Odbora za e_zdravlje pri Akademiji medicinskih znanosti Hrvatske, gdje surađuje na  nekoliko projekata vezanih uz zdravstvenu informatiku te aktivno sudjeluje u radu Hrvatskog društva za medicinsku informatiku kao član sam Nadzornog odbora.
U Centru za likovni odgoj na Rokovom perivoju završila je školu crtanja i slikanja kod akademske slikarice Vjere Lalin.
Uredila je knjigu Zrnca 1945. – 2016. supruga Slavka Trnke, objavljene 2016. g..

Izložbe:
  • više skupnih u HZZO-u – nakit, umjetničke slike
  • 31. Zagrebački salon, tema: ''Primjenjena umjetnost i dizajn'', studeni 1996./siječanj 1997. u MGC Klovićevi dvori – nakit.
  • skupna izložba fotografija u Gradskoj knjižnici na Starčevićevom trgu u organizaciji FB grupe Zakaj volim Zagreb 2014. g.
  • skupna izložba u CEKATE na Trešnjevci Moja lijepa Trešnjevka 2014. g.
  • skupna izložba fotografija FB grupe Zakaj volim Zagreb  u Muzeju grada Zagreba, 2017. g.
Objavila je nekoliko video prikaza na YouTube-u - fotografije, razgovori s umjetnicima.