Božićna priča

Izložba 13.12.2016. - 23.01.2017. Knjižnica Voltino Set i lutke Zdenko Bašić i Tihana Ostreš
Blagdansko vrijeme u Knjižnici Voltino ove je godine dobilo posebnu čarobnu notu zahvaljujući umjetnicima Zdenku Bašiću i Tihani Ostreš koji su ukrasili izloge i prostor knjižnice. Vile i vilenjaci, čarobne gljive, sat od mahovine samo su neki od maštovitih ukrasa koji pričaju priču o svijetu u kojem je sve moguće. Najsvjetliji ukras, bor od knjiga u središnjem izlogu poziva na putovanje u svijet mašte.
"Dugo sam čekao vjetar. Dugo je ljeto stajalo zatvoreno. Sparno, ugrijano, bučno - kao da nikada neće proći. U buci grada krošnje su muklo mučale.
 Ali lišće je ponovno zašumjelo. Kišne su kapi zatitrale na vjetru. A hladan miris vlažne mahovine doletio je iz šume nošen vjetrom. I ponovno su otvorene. Nadohvat ruke, sve priče iz djetinjstva. Poput starog fotoalbuma."
(Mjesečeve sjene, Zdenko Bašić)

Tihana Ostreš je rođena  6.8.1971. u Zaprešiću gdje i danas živi. Radila je niz godina kao kostimer za popularnu emisiju Turbo Limach Show. Bavi se izradom lutaka za animirane filmove, izradjuje maskote i dr. Članica je ULUPUHove Sekcije za oblikovanje igracaka i lutaka od 2005. godine. Sudjelovala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama. Njezini radovi iz godine u godinu oduševljavaju sve generacije.

Zdenko Bašić je rođen   27.1.1980. godine u Zagrebu gdje je završio Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, Odjel grafičkog dizajna. Diplomirao je na Odsjeku za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2005. godine 10 minutnim lutka filmom Priča o snijegu - Anđeli u snijegu, i nagrađen nagradom za najuspješnije diplomante. Pored animiranog filma bavi se ilustracijom knjiga, dječjih klasika, udžbenika ...  Jedan je od najnadarenijih  mladih hrvatskih likovnih umjetnika. Svoj je talent osvjedočio brojnim  nagradama. Autor je nagrađivanih knjiga Sjeverozapadni vjetar i Mjesečeve sjene.

Povratak Arhiva