Božićni koncert u Gradskoj knjižnici

Koncert 20.12.2016. | utorak Gradska knjižnica Početak događanja: 19 sati
Povodom nadolazećih božićnih blagdana Glazbeni odjel Gradske knjižnice poziva Vas na koncert. 
Ove godine nastupa Petromila Jakas na violini uz pratnju Marijane Pajić na klaviru.












Petromila Jakas (1983.) rođena u Šibeniku, violinu je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Gorana Končara gdje je završila i poslijediplomski studij u klasi prof. Tarasa Pechenyija. Poslijediplomski studij komorne glazbe završila je na "Universität für Kunst und darstellende Kunst" u Grazu u klasi prof. Chia Choua. Dobitnica je Rektorove nagrade i više međunarodnih priznanja na glazbenim natjecanjima: 1. nagrada "Citta di Moncalieri" 2012, 1. nagrada "Amigdala" 2014., 1. nagrada "Trofeo di Greci" 2015., specijalne nagrade za izvedbe suvremene glazbe na natjecanjima "International Malta Competition" 2013. i "Amigdala" 2014.
Nastupala je na mnogim festivalima glazbe kao solistica i komorna glazbenica: Muzički Biennale Zagreb, Epidaurus festival, Musica Maxima, solistički nastup uz orkestar "Bisyoc" 2011. u Velikoj Britaniji, nastup na konzervatoriju Mozarteum povodom Kabalevsky festivala 2014. i dr.
Stalna je članica Simfonijskog orkestra HRT-a. Trenutno se usavršava na studijskom programu "Cycle de Virtuosite" na La Schola Cantorum u Parizu u klasi prof. Violete Smailović-Huart.

 

Marijana Pajić rođena je u Karlovcu, klavir je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2001. u klasi prof. Ksenije Kos. Kao odličan student bila je stipendist Republike Hrvatske. Uz redovni studij usavršavala se na klavirskim seminarima i ljetnim školama u klasi prof. Laszla Baranyaya (Mađarska), prof. Manane Kandelaki (Gruzija), Ivane Švarc-Grenda (Hrvatska).
Nakon studija počinje se baviti pedagoškim radom, komornom glazbom i korepeticijom. Sudjelovala je na mnogim seminarima, natjecanjima i koncertima, osvojivši  nagrade na natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Do sada je imala  koncerte diljem Hrvatske, a gostovala je i u Austriji, Sloveniji i BiH.
Niz godina bavila se pedagoškim radom i korepeticijom u Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića u Sesvetama, a
trenutno je zaposlena u Glazbenoj školi Karlovac kao pedagog i korepetitor.
Aktivni je polaznik, suradnik i organizator Međunarodnog Karlovac Piano festivala.