Buđenje nevidljivog proljeća

Izložba 01.05.2021. - 15.05.2021. Knjižnica Dugave Eva Herceg
Eva Herceg diplomirana je likovna edukatorica i umjetnica koja provodi likovne radionice u gradu Zagrebu i inozemstvu. Završetkom nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 2017. godine nastavlja rad i usavršavanje putem Erasmus+ projekata za osposobljavanje nastavničkog kadra u Europi. Po povratku u Hrvatsku osnovala je Artistress, obrt za edukaciju i umjetničko stvaralaštvo, te danas iza sebe ima preko 40 provedenih likovnih radionica za djecu, mlade, odrasle i starije osobe. Redovno surađuje s Centrom mladih "Ribnjak", umjetničkom organizacijom "De Facto" i Hrvatskim institutom za pokret i ples (HIPP). Sudjelovala je na brojnim grupnim izložbama, od kojih se posebno ističe nacionalna izložba A4, gdje je 2017. predstavljala zagrebačku Akademiju u Rijeci, Splitu, Zagrebu i Osijeku, te samostalna izložba “Kutiju za kutiju” održana 2019. godine u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Zagrebu.
 
Kontakt:
E-mail: eva@artistress.com
Broj: +385 95 2223 223
FB grupa: Artistress Journey


"Slike su kao i knjige, mjesta susreta, bijega, otkrića. Novih svjetova. Rastavljanja običnog na neobično i stavljanja neobičnog u sasvim obično ruho. Pomalo izolirana i izdvojena od „normalnog“, pribjegla sam slikama. I tako umjesto kafića i terasa, prijatelja i gitare, utočište često pronalazim u crtanju i prirodi. Zemljina inteligencija, koja nam je nevidljiva, gleda me svojim očima i tjera me da se pitam: pleše li cvijeće kad ga ne vidimo? Pjevaju li nam krošnje, a mi ih ne čujemo? Kakva sve bića još postoje, fiktivna i stvarna, a da ih još nismo susreli?
S tim mislima gradim jedan unutarnji svijet koji svakim potezom postaje vidljiv i izvana. I dok ga dijelim s vama, u tom trenutku on je, baš kao i priča iz knjige, stvaran."
Eva Herceg