Daleko, ali ne i nemoguće – Južna Koreja i Japan

Predavanje 19.12.2018. | srijeda Knjižnica Špansko-jug Početak događanja: 18:30 Edo Toplak
Kako je naći se usred najvećeg praznika u Južnoj Koreji? Što je to hanbok? Rastu li šume bambusa u Japanu? Zašto je Kinkaku jedan od najljepših hramova , ali i mnogo više o tradicionalnim i kulturnim ljepotama Južne Koreje i Japana saznat ćemo na ovom predavanju.

Edo Toplak rođen je 1964.g. u Zagrebu. Osnovnu i srednju pohađao je u Zagrebu gdje je završio i Medicinski fakultet. Radio je u zagrebačkim domovima zdravlja, bolnicama i hitnoj pomoći, Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM), Školi za cestovni promet Zagreb i AKD Mungos. Posljednjih godina zaposlen je u jednoj farmaceutskoj tvrtki . Putuje iz zadovoljstva i uživa u upoznavanju novih krajeva i ljudi. Bavi se fotografijom i pisanjem kratkih putopisa. Živi u Stenjevcu sa suprugom i petero djece (u novije vrijeme s pridruženim zetom i jednim unukom).

Na ovom putovanju pridružila mu se kćerka Iva, a putovanje je trajalo 10-tak dana. Osim povijesnih i turističkih aspekata naš gost ispričat će nam i kako doputovati u te daleke zemlje jer smatra da nisu nedostižne, unatoč daljini i mnogima od nas financijskoj prepreci.