Dijana Merey Sarajlija: U ritmu slasne stihobasne

Radionica 17.01.2019. | četvrtak Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Početak događanja: četvrtak, 17. siječnja, u 18 sati Odjel za djecu
Interaktivna radionica temeljena na bogato ilustriranim, zabavnim i nadasve poučnim slikovnicama spisateljice Dijane Merey Sarajlija.

Družimo li se radije sa sebi sličnima ili onima koji se od nas razlikuju? Trebamo li prijateljima govoriti što nas kod njih smeta? Znamo li što zapravo znači biti bogat? Dok želimo mijenjati druge, jesmo li spremni mijenjati i sebe..? U svijet takvih i sličnih pitanja vodi nas svojim bogato ilustriranim, zabavnim i nadasve poučnim slikovnicama spisateljica Dijana Merey Sarajlija, profesorica fonetike i francuskog jezika, zaposlena kao fonetska ritmičarka-rehabilitatorica u Poliklinici SUVAG. Zajedno sa svojom djecom, Nikom i Lukom, i suprugom Hrvojem, u seriji stihobasni  „Što mravi znaju o ljubavi“ do sada je objavila tri dvostruke slikovnice kojima je oduševila djecu svih uzrasta od 3 do 103 godine. U njima se glavni lik suočava s naizgled nerješivim problemom, ali se uvijek odnekud pojave mali mravi da mu osvijeste o čemu se zapravo radi i povedu ga do rješenja.

Dođite i uronite u šareni svijet stihobasni kroz osluškivanje i aktivno praćenje ritma i rime, širenje vokabulara, zajedničku dramatizaciju, puno smijeha i zabavu uz raznoliku glazbu!

Početak događanja: četvrtak, 17. siječnja, u 18 sati.

Radionica će se održati u sklopu europskog projekta Erasmus KA2 Listen, talk, spell, act kojim se potiču strateška partnerstva i suradnja na području odgoja i obrazovanja. Razmjenjuju se iskustva, inovativne ideje i okupljaju primjeri dobre prakse u području ranog čitanja.

Knjižnica Ivana Gorana Kovačića i Udruga Blaberon ugostit će gošće iz Slovenije, članice partnerske udruge Divja misel.

O autorici

Kad je Dijana mala bila
noću je lijepe snove snila,
jer tata joj je svaku večer
pričao priče slatke k'o šećer.
Dijani je glavu ispunila mašta
pa je šarala i crtala svašta…

U školi se trudila sve znat' za pet,
a poslije upisala Filozofski fakultet.
U potrazi za znanjem ulazila je u tu zgradu,
a kad ga je pronašla – dobila Rektorovu nagradu.
Tamo je francuski jezik i fonetiku studirala,
a u Školi Ane Maletić plesala i klavir svirala.

Zatim je sve što je naučila
s djecom podijeliti odlučila:
s malima u SUVAG-u govor pokretom izazivala,
s velikima na faksu francuske glasove istraživala.

Usput je neke svoje priče snivala,
polako ih i detaljno zapisivala.
I sada ih ovdje s vama dijeli
da maštu vam rasplamsa, da vas razveseli,
jer sreća svakog razigranog bića
počinje u riječima dječjih priča!