Doktor Crveni Nos

Susret 07.05.2019. | utorak Knjižnica Špansko-sjever Početak događanja: 10:50 Jelena Pervan
U goste nam dolazi Jelena Pervan sa slikovnicom Doktor Crveni Nos, koju je ilustrirala Nikolina Manojlović Vračar.
 
Doktor Crveni Nos, od milja zvan Nosko, najšašaviji je, najzabavniji i najzbunjeniji doktor, raščupane crvene kose koji šeće u divovskim crvenim cipelama i ruši sve pred sobom. On zabavlja i nasmijava svu djecu redom i olakšava im boravak u bolnici. Slikovnica je posvećena humanitarnoj udruzi Crveni nosovi, koja donosi osmijeh bolesnima i nemoćnima u hrvatskim bolnicama.
 
Susretu će prisustvovati učenici prvog razreda.


Jelena o sebi:
„Rođena sam 1992.godine u Splitu gdje sam završila opću gimnaziju. U Zagrebu sam diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Od 2016. godine zaposlena sam u udruzi CRVENI NOSOVI klaunovidoktori. U srednjoj školi radost sam pronašla u književnosti za djecu i od tada redovito objavljujem štivo za djecu. Uz pisanje autorskih tekstova, bavim se i prevođenjem slikovnica i knjiga za djecu stranih autora. Najveće zadovoljstvo predstavlja mi rad s djecom pa se s njima često družim na književnim susretima ili na radionicama pisanja koje organiziram u knjižnicama i školama. Osnivačica sam i voditeljica Hrkalove školice pisanja za djecu u nižim razredima osnovne škole. Posebno me raduje rad s djecom s teškoćama u razvoju. Dvije sam godine vodila književni projekt Čarapica Pričalica za djecu s teškoćama u razvoju u suradnji s Hrvatskim društvom književnika za djecu i mlade, a i danas redovito održavam književne susrete te interaktivne radionice s djecom s teškoćama u razvoju. Moja slikovnica Doktor Crveni Nos dobila je Pohvalu Nagrade „Grigor Vitez“ za 2014.godinu. Članica sam Hrvatskoga društva književnika za djecu i mlade.“

Bibliografija: Pjegava Iva (Evenio, 2012.), Brbljava Iva (HDKDM, 2013.), Hrkalo (Evenio, 2013.), (2. Izdanje: Naša djeca, 2015.), Doktor Crveni Nos (Crveni nosovi-klaunovidoktori, 2013.), Hrkalo i Kamilica (Evenio, 2014.), (2.izdanje: Naša djeca, 2015.), Hrkalo i Drijemalo (Evenio, 2014.), (2.izdanje: Naša djeca, 2015.), Čarapica Pričalica (HDKDM, 2014.), Mrljek i Prljek mućkaju bljakavi napitak (Evenio, 2018.), Mrljek i Prljek na smrdljivom putovanju (Evenio, 2018.), Mrljek i Prljek slave fujkasti rođendan (Evenio, 2018.) (izvor: http://www.hdkdm-klubprvihpisaca.hr/pervan-jelena/)