Domaće zadaće u ŠPUD-u

Izložba 05.07.2019. - 05.09.2019. Knjižnica Knežija



Domaće zadaće u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna drukčije su od uobičajenih jer je riječ o učenicima koji se vole kreativno izražavati, koji vizualno lakše uče i pamte. Tako su nastali radovi izloženi na ovoj izložbi. Nastali su kao dio projekta ili kao rezultat analize određenih motiva, tema ili ideja vezanih uz određene nastavne jedinice predmeta Povijest likovne umjetnosti, Teorija oblikovanja i Grafičke tehnike.
Mnoga velika djela povijesti umjetnosti, poput Velikog tabora, zigurata, Kosog tornja u Pizi, Dürerovog Zeca ili portretne biste Nefertiti, transformirana su kroz zadaće iz povijesti likovne umjetnosti u osobne kreacije i vizije.
Homage Miroslavu Kraljeviću nastao je u okviru projekta u suradnji s Modernom galerijom i profesoricom Vinkom Mortigjijom Anušić.
Za izložbu koja je održana u galeriji Magdalena u Mutvoranu u Istri učenici su istraživali Mutvoranski bestijarij. Kreirali su vlastite stilizirane zvijeri inspiriani simbolikom karaktera njihova odnosa.
Kad špudovci posjete gradsko kino i pogledaju inspirativan film o Van Goghu, nastaju neki novi šareni i vibrirajući svjetovi.

Izložbu pripremile: prof. Martina Božić i prof. Lana Đaković