Duša i oblici : duhovne cjeline

Kulturni četvrtak 06.03.2020. | petak Knjižnica Sesvete Početak događanja: 18 sati Čitaonica

U petak, 6. ožujka u 18 sati u prostoru Čitaonice Knjižnice Sesvete održat će se predstavljanje knjige Duša i oblici : duhovne cjeline autorice Sande Glavaš. Knjigu će predstaviti urednik Ivan Bekavac Basić. 

iz predgovora knjige:

Knjiga koju držite u ruci namijenjena je, kako i sama autorica kaže u Uvodu: k Bibliji usmjerenim vjernicima. Dakle kršćanima koji se ne zadovoljavaju tek površnim poznavanjem biblijskih tekstova, nego ih čitaju i slušaju kao nadahnuće za kontemplaciju te poticaj na osobnu preobrazbu i rast u cjelovito ljudsko biće u Božjoj prisutnosti po Njegovoj Riječi.

Knjiga se sastoji od pet dijelova u kojima autorica upoznaje čitatelje s lectio divina - meditativno-molitvenom praksom ; uvodu u meditativno-molitvenu praksu ; promišljanju o Istini i o Ljubavi te područjima njihova očitovanja tj. Umjetnost, Ljepotu i Dobrotu ; opisu energetske strukture čovjeka te os spremištima duhovne energije u ljudskom biću. Duhovne cjeline iznesene u knjizi u cijelosti pročitao je i blagoslovio msgr. Juraj Jezerinac. 

Sanda Glavaš rođena je u Zagrebu 7. ožujka 1964. godine. Stručno se usavršavala u Italiji i Engleskoj, gdje je studirala i radila uglavnom kao novinar foto-reporter.  Godine 2010. diplomirala je Duhovno-teološku kulturu pri Pontificia Facoltà Teologica - L'Instituto di Spiritualità Teresianum - Roma pridružen Sustavni studij duhovnosti  u Zagrebu i od tada se profesionalno veže uz duhovnost. Duhovno štivo bilježi na svojoj web-stranici i za učenike maloga duhovnog centra "Tri srca" koji je otpočeo s radom 201. godine, u okviru Hrvatske udruge za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu (HUPED). Također je hagioterapeut po metodi profesora Tomislava Ivančića. 

 Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.