Edo Toplak: Na plažama Snježne planine

Predavanje 28.03.2019. | četvrtak Knjižnica Špansko-jug Početak događanja: 18:30 Edo Toplak
Zašto je Tenerife najraznovrsniji i najzanimljiviji otok iz skupine Makaronezijskih otoka? Kako lava utječe na otok Lanzarote i kakve krajolike stvara? Kakve su ovdje prirodne, a kakve umjetne atrakcije, te jesu li oku jednako ugodne ? Na kojoj se najljepšoj plaži neizostavno morate okupati ukoliko posjetite Tenerife? Sve odgovore saznat ćete na ovom zanimljivom predavanju.

Edo Toplak rođen je 1964.g. u Zagrebu. Osnovnu i srednju pohađao je u Zagrebu gdje je završio i Medicinski fakultet. Radio je u zagrebačkim domovima zdravlja, bolnicama i hitnoj pomoći, Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM), Školi za cestovni promet Zagreb i AKD Mungos. Posljednjih godina zaposlen je u jednoj farmaceutskoj tvrtki. Putuje iz zadovoljstva i uživa u upoznavanju novih krajeva i ljudi. Bavi se fotografijom i pisanjem kratkih putopisa. Živi u Stenjevcu sa suprugom i petero djece, zetom i unukom.
Na ovom ugodnom putovanju pridružila mu se supruga i prijatelji. Osim povijesnih i turističkih aspekata naš gost ispričat će nam i svoje dojmove o dva najljepša otoka koje su posjetili, a to su Tenerife i Lanzarote.