Ekspresije

Izložba 12.05.2017. - 31.05.2017. Knjižnica Novi Zagreb
Ivana Krajačić
Izložba „Ekspresije“ – iz serije izložbi Fotonaut – predstavlja radove autora koji su ove, odnosno prethodnih godina, prošli kroz različite stupnjeve programa Škole fotografije Fotonaut pod vodstvom mr. sc. Damira Tiljka.
Krešimir Podnar predstavlja se s fotografijom koju je snimio na radionici „Zamrznuti pokret“ na kojoj su polaznici učili kako na kreativan način pristupiti fotografiranju brzih i dinamičnih akcijskih scena.
Darija Šesto i Dren Butković izlažu fotografije nastale tehnikom „slikanja svjetlom“ kod koje se u potpunom mraku fotografija polako stvara osvjetljavajući objekt malim izvorom svjetla, najčešće ručnom baterijskom svjetiljkom.
Đurđica Kovačiček predstavlja portret nastao korištenjem posebnih materijala, specijalnih boja i kreativnog stylinga. U kombinaciji s atraktivnim mo- delom, stvorena je u potpunosti nadrealna fotografija, a uz pomoć efekata s druge strane kolorističkog spektra.
Prkošenje gravitaciji predstavlja Ivana Krajačić, tekućina koja se diže iz posuda i kaplje uvis snimljena je na tečaju „Upravljanje svjetlom i studijska rasvjeta“.
Robert Jakelić, Sanja Baljkas, Mario Jambrek i Martina Kuzlić izlažu portrete. Svaki je jedinstven i specifičan na svoj način. Tečaj portretne fotografije zauzima važno mjesto u našem programu, a portreti su uvijek atraktivna tema za svakog fotografa.
Radionica „Kreativne tehnike fotografiranja" polaznicima otvara nove horizonte. Petra Lederer Dembić predstavlja fotografiju nastalu na toj radionici: još jedan izlet u nadrealni svijet nesputane mašte.
Impresionizam nije pokret ograničen samo na slikarstvo, postoji i u fotografiji što nam zorno pokazuje Marija Pustički. Ova izvrsna fotografija nastala je kao posljedica znanja upijenog na tečaju „Estetika fotografije 3“.
U sklopu naših programa imamo i terenska fotografiranja, a na jednom takvom zajedničkom izletu nastala je i fotografija koju predstavlja Ivan Čagalj. On oslikava otvoren prostor u specifičnom ambijentu crno-bijele fotografije.Damir Tiljak, voditelj fotografskih programa Škole fotografije Fotonaut, predstavlja portret u ograničenom, a opet raskošnom koloritu retro stila.
Tečajevi i radionice Škole fotografije Fotonaut pod vodstvom mr. sc. Damira Tiljka održavaju se u centru Zagreba u suradnji sa Zagrebačkim foto kino savezom. Pojedinačni su tečajevi zapravo dijelovi šireg cjelovitog programa fotografske izobrazbe te su prilagođeni strukturi polaznika i njihovim ciljevima. Više informacija o Školi fotografije Fotonaut: Fotonaut – škola fotografije (Facebook) i www.fot-o-grafiti.hr
mr. sc. Damir Tiljak