Flora i fauna - izložba poštanskih maraka

Izložba 22.03.2017. - 15.04.2017. Čitaonica Kustošija
Jeste li znali da pojavljivanje rijetke poštanske marke u javnosti, znači da je ona pronašla svog kupca ili on nju? Znate li da su neki ljudi filatelističku strast naslijedili od roditelja, neki su je stekli istražujući stare tavane, dok pak druge na tu zanimljivu aktivnost nagovorio je njihov kvartovski poštar? Ove i druge zanimljivosti možete saznati posjetite li našu izložbu poštanskih maraka uz stručno vodstvo filatelista gospodina Ivana Kurtoića.

U prostoru Čitaonice Kustošija izložene su poštanske marke članova Hrvatskog filatelističkog društva te Društva Kustošijanaca. Kako navode autori izložbe, danas u svijetu preko 20 milijuna filatelista sakuplja tematski različite poštanske marke. Posebno su zanimljive marke čija tema je flora i fauna raznih podneblja. „Ta umjetnička minijatura flore i faune šalje poruku o prirodnim bogatstvima neke zemlje, pokazuje raznolikost biljnog i životinjskog svijeta te iskazuje brigu za prirodu.“ Prva takva marka s temom flore i faune izdana je 1851. godine u Kanadi.

Autori izložbe su: Dragan Budimir, Nikola Horvatek, Željko Miser, Marijan Lukić, Elizabeta Kurtoić i Ivan Kurtoić.

Napomena: Stručno vodstvo namijenjeno je za grupne posjete i potrebna je prethodna telefonska najava u Knjižnici Kustošija.