Fotografijom i stihom kroz život

Izložba 23.02.2021. - 20.03.2021. Knjižnica Dugave Ružica Lacić Gavranović
Ružica Lacić Gavranović rođena je 1969. godine u Donjoj Skakavi pored Brčkog (BIH). Živi i radi u Zagrebu te se od rane mladosti pronalazi u pisanju. Pjesme su joj objavljene u zbirci pjesama “Pjesmom se volim” u izdanju Kulture snova (Zg), zbirci pjesama “Pjesmom ti ljubav darujem” u izdanju Hrvatskog književnog društva Rijeka, Magazinu za kulturu, umjetnost, nauku i obrazovanje DIOGEN PRO KULTURA, Hrvatskoj književnoj reviji Marulić itd. Kao autorica također je uvrštena u književno djelo udruge „ZLATNA KOČIJA STIHOVA“ SISAK pod nazivom „Knjiga uspomena“, a djelo je pohranjeno u Vremenski trezor Zagrebačke banke na čuvanje u razdoblju od 100 godina, za što je 15.7.2014. izdan Certifikat Zagrebačke banke.
Posebno treba naglasiti autoričinu ljubav prema fotografiji, od kojih jedna krasi naslovnicu i cjelinu njezine zbirke poezije i proze pod nazivom „TANKE NITI“.
Fotografija je onaj drugi dio koji još istražuje, uči, pronalazi sebe u različitostima prirode, ulica, pogledima ljudi! Fotografija je postala način života s dijabetesom. Fotić je kao inzulin jer on je motivira da ide dalje, još koji korak, još koji metar i tako se stvaraju kilometri koju su dobri za zdravlje, kao i za otkrivanje novih skrivenih dijelova prirode, ulica koje ranije nije primjećivala. Članica je raznih internet fotogrupa, od kojih je sa ZIO grupom imala dvije izložbe fotografije. ZIO (Zalasci, izlasci i oblaci), ovdje su zaljubljenici u oblake, sunce, zalaske izlaske, ljubitelji prirode općenito! Svoje fotografije obljavljuje i u grupama na Facebooku Zakaj volim Zagreb te Novi Zagreb volim. Iako je fotografija, kao i olovka, odavno prisutna u njenom životu, istoj tek daje zamah… uživa u hodanju, gledanju kroz objektiv, uči jer fotografija uzvraća ljubav odmah!
 
Kontakt:
E-mail: rgavranović@gmail.com
Facebook: fotografijom i stihom kroz život
Facebook: Ružica Lacić Gavranović
Instagram: rgavranovic