Fućka mi se! Mala moćna muzika

Predstavljanje knjige 23.11.2017. | četvrtak Knjižnica Vjekoslava Majera Početak događanja: 14:00 Davor šunk
Davor šunk
Davor Šunk, crtač, dizajner, fotograf, filmaš, pjesnik ...rođen je 1970. u Virovitici. Studirao je dizajn na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Osnovao je studio vizualnih komunikacija Definicija. Snimao je video i foto reportaže po Europi i Africi. Organizator je Fra Ma Fu strip festivala u Virovitici. Radi mnoge radionice za djecu, sudjelovao je u više žiriranih izložbi kao izlagač ali i kao član ocjenjivačkog suda. Objavljuje dječje pjesme u dječjim časopisima (Prvi izbor, Radost...) te je autor niza edukativnih slikovnica. Ilustrirao je mnogo slikovnica, stripova i knjiga za djecu (Album Tomica Silvije Šesto, Muka malog vuka Renata Baretića, Dječak i bundeva Branislava Glumca, slikovnice o Baltazaru...). Nagradu Kiklop dobio je 2014. godine za ilustraciju i dizajn slikovnice Palac sim palac tam. Profesionalni je član Hrvatskog društva dizajnera. član je Ulupuh-a te profesionalni član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. (Iz knjige Djed Mraz dimnjačar).
"Najnovija slikovnica Fućka mi se! predstavlja za najmlađe slikovnički slasni kolačić, no uz nenametljivu edukacijuona može biti i poruka odraslima: pustite djecuna mirukad obavljaju najteži i najljepši posao nasvijetu - igraju se!"
Za svoj rad više je puta nagrađivan. Spomenimo "Kiklop" 2014 za najbolju dječju ilustraciju. Na Interliberu 2017. dobitnik je nagrade Ovca u kutiji za slikovnicu Fućka mi se!