Glazba iza objektiva

Izložba 11.01.2022. - 13.02.2022. Knjižnica Gajnice Luka Antunac
Koncertna fotografija proizvod je kojim se dokumentiraju i predstavljaju glazbenici tijekom svojih nastupa. Takva vrsta fotografije može se svrstati u kompleksnije s obzirom na nemogućnost kontrole kod portretiranja izvođača. Ono ovisi o tipu koncerta, svijetlu, koncertnom prostoru i svemu što on za sobom donosi, ali i o samom izvođaču, njegovom karakteru, ponašanju na sceni, komunikaciji s publikom.
Izložene fotografije nastale su u razdoblju od 2017. do 2021. godine. Sve su fotografije nastale zahvaljujući glazbenom portalu Mixeta, osim jedne koja je nastala tijekom volontiranja u Sisku na Star Film Fest-u, a ta je fotografija ujedno i jedina nastala tijekom 2021. godine.

Luka Antunac rođen je 1996. godine u Šibeniku. Njegova zainteresiranost za fotografiju započela je još u srednjoškolskim danima dok je pohađao Grafičku školu u Zagrebu. Ponekad bi sramežljivo okinuo koju fotku grada pritom pazeći da ga nitko ne gleda. Nakon srednje škole upisuje medijski dizajn na Sveučilištu Sjever u Koprivnici gdje, nakon kolegija vezanih za fotografiju, njegova zainteresiranost za fotografiranjem postaje sve veća. S obzirom da ga je glazba, ali i sve vezano za nju, uvijek zanimala, tom je interesu nastojao doprinijeti i na ovaj način. Kontaktirao je tim iz Mixete te im se predstavio kao fotograf nakon čega su ga primili u svoju ekipu čiji je dio i danas. S obzirom na pandemiju, i oni, kao i veći dio glazbene industrije, željno iščekuju bolje dane za okupljanja i velike koncerte.

Ovom se prilikom još jednom srdačno zahvaljujemo na nesebičnoj podršci i tiskanju fotografija Foto-studiju FotoShop.