Grgur Klement / Izložba slika

Izložba 15.01.2018. - 13.02.2018. Knjižnica Podsused Grgur Klement
U Knjižnici Podsused postavljena je druga samostalna izložba slika dječaka Grgura Klementa, člana naše knjižnice. Prvu Grginu izložbu Iz bilježnice mogli smo vidjeti 2014. godine.

Grgur Klement rođen je 2005. godine u Zagrebu. Trenutno pohađa 6. razred osnovne škole u Rakitju. Već od ranog djetinjstva pokazuje izniman dar za likovno izražavanje. Njegov izričaj razvija se od jednostavnog crteža olovkom, preko složenijih crteža flomasterom do eksperimentiranja raznim tehnikama poput tempere i suhog pastela. Trenutno se najviše bavi apstraktnim slikarstvom u tehnici akrilnih boja na platnu. Hrabro eksperimentira s različitim medijima poput zemlje, pijeska ili brašna i kombinira ih s bojama na platnu dobivajući zanimljive reljefe i teksture. U Knjižnici Podsused 15.siječnja otvara svoju drugu samostalnu izložbu gdje će se većinom predstaviti svojim platnima i u manjoj mjeri pejzažima u tehnici suhog pastela.
Ivana Klement

Dr. sc. Josipa Alviž je povjesničarka umjetnosti. Radi na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na Katedri za metodiku nastave likovne umjetnosti. Grgina je prijateljica i prati njegovo likovno stvaralaštvo već dugi niz godina.