Happy dot

Izložba 05.02.2018. - 02.03.2018. Knjižnica Špansko-jug Iris Mihatov Miočić
Iza umjetničkog imena Happy dot  otkrivamo art studio svestrane umjetnice Iris Mihatov Miočić. Rodom je iz Zadra, a slikarstvo je diplomirala 2005. godine na Likovnoj Akademiji u Zagrebu u klasi profesora I. Rončevića.

Umjetnica se bavi izradom ilustracija za dječje udžbenike i priče te slika po narudžbi, no najviše uživa u humanitarnom radu s djecom. Između ostalih tema, mlada umjetnica stvara i ilustracije anđela i vilenjaka u tehnici akvarela i akrila na platnu. Ljudi ih naručuju za raznorazne prigode, a rođendani i krštenja su najčešći razlog poklanjanja ovakvih personaliziranih ilustracija!

Iris je u siječnju 2013. osnovala udrugu Projekt DIU čiji program uključuje promicanje terapijskog djelovanja vizualnih koncepata u javnim ustanovama za djecu. Sudjelovala je na brojnim humanitarnim projektima među kojima se ističu oslikavanje zidova u prostoru Doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj i oslikavanje prostorija Zaklade Ana Rukavina.

Osim oslikavanja zidova, Iris po narudžbi radi slike i ilustracije, oslikava dječje sobe i tekstil, a izrađuje i hand made nakit - ručno oslikane ogrlice od kojih je svaka unikatna i posebna!