I ja želim čitati!

Akcija 20.12.2016. - 20.12.2017. Knjižnica Selčina

Hrvatsko knjižničarsko društvo, Knjižnice grada Zagreba i Nacionalna i sveučilišna knjižnica pokreću kampanju pod nazivom „ I ja želim čitati !“

Cilj je ove kampanje informirati i educirati javnost te ju učiniti osjetljivom za problematiku osoba s teškoćama čitanja i disleksijom  te poboljšati međuinstitucionalnu suradnju stručnjaka koji se bave osobama s teškoćama čitanja i disleksijom te osobama koje ne mogu čitati standardni tisak.

Knjižnica Selčina već duže vrijeme provodi programe kojima pomaže djeci u savladavanju čitanja i prevladavanju poteškoća vezanih uz tu vještinu. Djeci nižih razreda osnovne škole posebno se u tom smislu posvećujemo na našim redovitim školskim radionicama koje se održavaju tijekom cijele školske godine svakog ponedjeljka u 18 sati. Surađujemo s vrtićima i obližnjim školama te zajednički osmišljavamo programe koji bi pomogli svoj djeci, a posebno onoj s poteškoćama u čitanju, da ono postane zabavna aktivnost, a knjižnica mjesto gdje će dobiti potreban savjet u izboru primjerenih knjiga.