"I nama je znanost fora": Zabavna fizika

Radionica 29.03.2019. | petak Knjižnica Voltino Početak događanja: 17:30 Odjel za djecu i mladež
Edukatori Fizika ekspresa, projekta Studentske sekcije Hrvatskog fizikalnog društva održat će radionicu za djecu u petak, 29.3. u 17.30.
Istražit ćemo što je to vakuum, kako ga možemo stvoriti i zašto je zanimljiv te ćemo pokazati što se sve može napraviti s tekućim dušikom kojeg se ne može lako pronaći. Ponovit ćemo radionicu na kojoj smo izrađivali dinamometre i spektroskope te stoga
pozivamo sve one koji su ih već sastavili da ih ponesu sa sobom kako bismo se igrali s njima i vidjeli kako se možemo služiti tim mjernim instrumentima.

Fizika ekspres je projekt Studentske sekcije Hrvatskog fizikalnog drustva čiji je glavni cilj popularizacija fizike i znanosti općenito među osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Primarna aktivnost kojom se bave sastoji se od odlazaka u škole diljem Hrvatske gdje drže interaktivna predavanja i radionice na kojima pokazuju pokuse koji se rijetko mogu vidjeti u školama te pružaju mladima mogućnost da sami izrade vlastite mjerne instrumente i tako istraže zakone fizike. Osim nastupa u školama, sudjeluju na Danu otvorenih vrata Fizičkog odsjeka te raznim događanjima s ciljem popularizacije znanosti kao što su Znanstveni piknik, Noć istraživača itd.