Ilustracije Marsele Hajdinjak

Izložba 03.09.2018. - 28.09.2018. Knjižnica Špansko-jug Marsela Hajdinjak
Radovi koje je autorica pripremila za ovu izložbu su ilustracije nastale u prethodne četiri godine, a riječ je o ilustracijama slikovnica Djevojčica sa šibicama, Lijepa naša domovina, Nuru N'Zuri te Nezadovoljna bubamara. Sve su ilustracije, osim Nezadovoljne bubamare, rađene u tehnici akrila, a drvene bojicu su poslužile za doradu detalja. Nezadovoljna bubamara rađena je kombinacijom tuševa u boji i drvenih boja. Na pitanje zašto se autorica bavi ilustriranjem slikovnica, odgovara: „Oduvijek sam voljela crtati. Ima ona divna pjesma Arsena Dedića „Sve te vodilo k meni“... tako je i moja ljubav prema crtanju prirodno vodila profesiji ilustratora.“. Najdraža knjiga koju je ilustrirala joj je Djevočicu sa šibicama.
Inspiriraciju za svoje radove pronalazi u djelima H. C. Andersena, Oscara Wildea, Lewisa Carrolla te Ivane Brlić Mažuranić.
 
Marsela Hajdinjak rođena je u Zagrebu 1967. godine. Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer dizajna tekstila i odjeće.  Profesionalno se bavi ilustracijom od 1996. godine, a radove objavljuje u dječjim časopisima, ilustrira udžbenike, knjige i slikovnice.
 
Dobitnica je više priznanja na području ilustracije: pohvale Lice knjige za najbolje ilustriranu knjigu, 2010/2011. za slikovnicu Zeko i potočić Branka Mihaljevića, 2012. za slikovnicu Nezadovoljna bubamara Sunčane Škrinjarić te četri Nagrade Grigor Vitez - 2006. godine za slikovnicu  Vodenjak i stara kruška Želimira Hercigonje, 2015. za slikovnice Djevojčica sa šibicama H.C. Andersena te Maca papučarica Ele Peroci, 2017. za Slavuj H.C. Andersena. Godine 2018. dobila je nagradu dječjeg žirija za najbolju slikovnicu Nuru N'Zuri (Povratak lava) Ludwiga Bauera.
Sa slikovnicom Nezadovoljna bubamara 2014. godine ušla je na Časnu listu IBBY-a (engl. The International Board on Books for Young People), a na Bienallu Hrvatske ilustracije u Klovićevim Dvorima te iste godine primila je Priznanje za ilustracije u slikovnici Djevojčica sa šibicama H. C. Andersena.

Članica je ULUPUH-a i HZSU-a. Živi i radi u Zagrebu.