Indija: Putopisno predavanje uz projekciju

Predavanje 22.02.2018. | četvrtak Knjižnica Dubrava Početak događanja: 18:00 sati Odjel za odrasle
Predavačica: Ana Bakarić
 

Već prilikom samog planiranja putovanja u Indiju shvatite da je to čudesna zemlja, potpuno drugačija od europskih. Taj Mahal i Agra, Rajastan i pustinja Thar, predivne plaže Goe, hramovi, ljudi, način života, boje, hrana - sve će vas iznenaditi, ali i oduševiti. 

Noćna vožnja od Mumbaija do Goe protekla je mirno. Žohara nije bilo. Nije bilo gužve. Nije bilo ni prozora ni vrata.  Nema obično ni vode za pranje ruku, osim ako ne pada kiša. Jedino što vam može omesti san jesu ljudi koji svako malo prođu pokraj vas kako bi protegnuli noge, prošetali do toaleta ili nekome nešto prodali. 

Provesti mjesec dana u Indiji, putovati cijelom zemljom vlakom, autobusom, taksijem i avionom, jahati slonove i deve… to znači iz sata u sat doživljavati nova i nova iznenađenja.  

Kad vidite kako prometni policajac mlati štapom biciklista po leđima da se požuri, kad mijenjate eure za lokalnu valutu u mjenjačnici gdje vas gledaju kao krijumčara, kad vam spori službenik ispisuje običnu kartu za vlak više od sat vremena – sve je to dio velike avanture.  

Indijskom vozaču svetinje su dobra truba, dobre kočnice i – sreća. 

To znači da indijski vozači neprestano iritantno trube pa je truba zvuk kojeg ćete najčešće slušati u toj zemlji.