Iz mog kuta

Izložba 08.02.2017. - 12.03.2017. Knjižnica Knežija

Srce, srce, srce... svi, i to od najmanjega do najvećega i na svim stranama svijeta razumiju njegovu simboliku. Srce je jednostavno univerzalan, globalno razumljiv simbol ljubavi. No, srce je također simbol zdravlja i života i središte duhovnosti. Ljubav, zdravlje, život, bilo duhovni bilo vremeniti, sve je to, ruku na srce, itekako povezano i međuovisno.

Koliko li smo samo puta zahvaljivali od srca, otkrivali znanima ili manje znanima svoje srce, govorili onima koje volimo da je naše srce, dirali u srce ili bili dirnuti u srce...

O srcu se pisalo, pjevalo, slikalo ga se... Nema umjetnosti u kojoj srce nije bilo tema, no ono je unatoč svemu tome velika i nedokučiva tajna.

Svaki umjetnik ima svoj pogled na srce i gleda ga iz jedinstvenog kuta. Svoju viziju srca u nakit je pretočila umjetnica Katarina Knezović, članica Hrvatskog likovnog društva. Ova izložba nakita pokazatelj je koliko je i ovaj dio, iako raznorodan, ipak neodvojiv i zaokružuje cjelinu likovnog izraza slikarice Katarine Knezović.