Izložba ilustracija

Mjesec hrvatske knjige 17.10.2017. - 17.11.2017. Knjižnica Savski gaj Odjel za djecu i mladež Petra Vrdoljak Rundek i Nikolina Bošnjak
Izložba ilustracija iz knjige za djecu autorice Nikoline Bošnjak, Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk, uvest će vas u paralelni svijet Tigija, tako različit i tako sličan našem.
Sličan po problemima sa kojima se susreću ali različit zbog spremnosti i brzine kojom probleme na svom planetu Tigi rješavaju.
 Ilustracije za knjigu narisala je Petra Vrdoljak Rundek i u ovoj pustolovini Tigiji se susreću s problemom nestanka plodova ljekovite biljke koju zovu Anuk.
Svake godine Tigiji idu u berbu plodova od kojih se kuha čaj i koji ih održava zdravima. Ove godine, plodova nema. Kako bi otkrili zašto nema plodova i zašto je ljekovita biljka uvrijeđena, Tigiji kreću u istraživanje šume. Tamo će susresti dva neočekivana posjetitelja iz svemira, kojima se brod pokvario i pao na planet Tigu dok su bježali od zle Svemirske vještice...
 
Što je bilo dalje dođite pogledati, povedite djecu i posudite neku od knjiga o Tigijima kako bismo učinili i naš planet ljepšim, sigurnijim te sačuvali raznolikost biljnog i životinjskog svijeta na njemu.
 
O autorici
Nikolina Bošnjak
Objavila je knjige Tigiji i spletka duha Pohlepića (2009. i 2016., drugo izdanje), Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk (2010.), Tigiji u kraljevstvu Tamne magle (2014.) i Tigiji i povratak Svemirske vještice (2017.) u kojima se bavi problemima zaštite okoliša i prirode. Diplomirala je i magistrirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
 
O ilustratorici
Petra Vrdoljak Rundek
Napisala je i ilustrirala priču Babina svjetiljka. Ilustrirala je seriju slikovnica o Tigijima: Tigiji i s pletka duha Pohlepića, Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk, Tigiji u kraljevstvu Tamne magle i Tigiji i povratak Svemirske vještice autorice Nikoline Bošnjak.