Izložba : Književni kulturni lift

Izložba 18.04.2017. - 02.05.2017. Knjižnica Jelkovec Odjel za odrasle

Projekt Kulturni Lift pokrenut je u u liftu knjižnice u Novom Jelkovcu, najnovijem zagrebačkom kvartu, u prosincu 2015. godine, a nova izdanja smjenjuju se u dvotjednom ritmu. Nakon knjižnice u Novom Jelkovcu, izdanje seli u Knjižnicu Dubec.

“Projekt Kulturni Lift inicirali su Jelena Pašić i Matija Kralj u (zagrebačkoj) zgradi u kojoj žive, a nastao je na temelju shvaćanja odgovornosti individualnog doprinosa zajednici. Njegova je namjera uključivanje umjetničkog sadržaja i sadržaja o umjetnosti u kontekst svakodnevnog života, ali i sagledavanje umjetničkog djelovanja kao sastavnog dijela svakodnevice. Svaka dva tjedna objavljuje se novo izdanje Kulturnog Lifta čije sadržaje stvaraju brojni suradnici/ce iz područja umjetnosti i kulture.” 
Više informacija možete pročitati na linku.

U dosadašnjim izdanjima (KNJIŽEVNOG) KULTURNOG LIFTA u Knjižnici Jelkovec predstavili su se Aleksandar Hut Kono, Jasna Jasna Žmak, Delimir Rešicki, Tomislav Augustinčić, Sonja Manojlović, Goran Čolakhodžić, Drago Glamuzina, Ivan Šamija, Darko Šeparović, Aida Bagić, Ozren Vlainić, Anka Žagar, Keti Krpan, Zoran Roško, Božica Dragaš i Tanja Radman.
U seriji lokalnih sesvetskih pjesnika u liftu su predstavljeni: Ivan Babić, Ivanka Pavlinec, Zvonko Zečević, Branko Podolar, Miljenko Božić, Ivan Tomičević i Nikolina Glištra. 
Od fotografa predstavljene su Tamara Brixy, Ana Horvat i Goran Kerić.
Također su predstavljene dvije kampanje : I ja želim čitati! i Čitaj mi!.

Projekt Kulturni lift provodi se kroz počasni rad tj. volonterski. Svim autorima i autoricama zahvaljujemo na ljubaznom odazivu.